sajmon1010
Aktywna w BB
cześć dziewczyny, mój synek ma 2,5 latka ma słaby rozwój mowy i nosi pieluchy. Jest także uparty i nerwowy, ale i wesoły.Ogólnie moim zdaniem rozwija się dobrze. Ale byłam z nim w poradni psychologiczno pedagogicznej i po okolo 45 minutowym spotkaniu stwierdzili, że jest opóźniony. Rozumienie ma bardzo dobre, rozwój społeczny także. Wiem, że z mową może coś nie tak, ale całościowe opóźnienie? Jak się urodził mia 9 pkt apg.
Znam kilka dzieci ze słabą mową i pieluchami w tym wieku i nikt nie mówi o opóźnieniu, ale także nikt z tych rodziców nie był w takiej poradni.Poza tym jak mu w domu pokazałam jak robić pewne rzeczy których nie zrobił na spotkaniu , to już robi. Idę jeszcze na konsultację do kogoś innego ale co WY o tym myślicie?
Pozdrawiam.
Znam kilka dzieci ze słabą mową i pieluchami w tym wieku i nikt nie mówi o opóźnieniu, ale także nikt z tych rodziców nie był w takiej poradni.Poza tym jak mu w domu pokazałam jak robić pewne rzeczy których nie zrobił na spotkaniu , to już robi. Idę jeszcze na konsultację do kogoś innego ale co WY o tym myślicie?
Pozdrawiam.