reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszkami

u nas komary pomroziło już 8) 8) 8)

a powiedzcie, gdzie dzieciaczki dostają szczepionkę? U nas kłują w nóżkę, a ostatnio pani powiedziała, że bedzie kłuć gdzie chcemy - w nóżkę lub rączkę...
gdzie mniej boli? Karola WYŁA po kłuciu w nogę!!!

reklama
my kłujemy w nóżkę...jagódka znosi to dzielnie, kinga a kłujecie płatnymi czy bezpłatnymi?
u nas jagódka wyraźnie lewostronnna, co niestety widać po baaaaaaaardzo spłaszczonej z tej strony główce :(

A ja mam takie pytanie: czy ktores z dzieciaczkow marcowych tak samo sie budzi z placzem jak moja Majka?Zauwazylismy ze Majka jakos bardzo trudno wpada w gleboki sen,a jak sie przebudza to odrazu z placzem :-[ :-[ I jeszcze cos- dopoki ja usypiamy wieczorem to nawet wtedy kiedy nam sie udaje ze juz prawie spi bo ma zamkniete oczka,to co chwile albo nogami,albo raczkami wierzga,tak jakby jakies drgawki miala :mad: Juz zaczynam sie martwic czy to nie jest cos neurologicznego?????????? 16 sierpnia mamy kontrole u doktorki,to jej powiem,ale ona pewnie znowu zbagatelizuje i machnie reka.

No i jeszcze cos- czy kiedy chodzicie na te kontrole,czy wasi lekarze badaja maluszkow od strony rozwoju psychicznego,albo jak podnosza glowke,czy potrafia sie przekrecac,ich refleksy?????? Bo u nas to tylko pomiar obwodu glowki i piersi i waga i tyle.

A czy przy ukonczeniu pol roczka nie naleza sie jakies badania profilaktyczne krwi i moczu????????

BENITA jesli chodzi o usypianie i wierzganie nozkami i raczkami to powiem ci ze moja emi tez tak czasem robi tak strasznie macha jakby sie złościla mi sie tak wydaje

nie budzi sie zbyt szybjko jak juz usnie i niekiedy sama sobie zasnie a niekiedy tak wierzga ze szok
co do kontroli to moja lekarka zawsze pyta o prostowanie paluszkow o unoszenie glowki i obkrecanie sie na brzuszek ale powtarza mi zebym sie nie denerwowala jesli emi jeszcze czegos nie robi bo to kwestia czasu tylko zwraca na to uwage

co do badan profilaktycznych to nie wiem moja doktorka nic nie mowila wiec nie przesadzam
moja tesciowa pobiera krew u siebie w wiosce w osrodku i ciagle mi powtarza ze emi taka bladziutka ze trzeba pobrac krew
chyba oszalała ma jasna karnacje nie zamierzam jej kluc bo tesciowa tak chce ale jesli lekarka zaleci to owszem pojde ale do swojej placówki ;D

Kasiula,ale Majka nie wierzga tak bez przerwy az zasnie,tylko tak jakby caly czas sie lekkala.Niby sie uspokoi,juz ma oczeta zamkniete i nagle albo rece albo ktoras z nog prostuje i sie budzi oczywiscie :mad: I to jest wlasnie dziwne bo czego by mogla sie bac kiedy jej sie spiewa albo kolysa?????????

benita, nie masz się czym martwić. Mój Rafał jak zasypia też ma takie "odlotowe" drgania, chyba uczucie jakby spadał.
U nas Karola znów bardzo macha glową w prawo, w lewo jak zasypia
I ma drgawki jakby rzchodzil ją dreszcz po całym ciele. Zaobserwowałam, że dzieje się tak wtedy, gdy jest bardzo zmęczona, nie może zasnąć i robi siku albo kupkę :)

benita_29 pisze:
A ja mam takie pytanie: czy ktores z dzieciaczkow marcowych tak samo sie budzi z placzem jak moja Majka?Zauwazylismy ze Majka jakos bardzo trudno wpada w gleboki sen,a jak sie przebudza to odrazu z placzem :-[ :-[ I jeszcze cos- dopoki ja usypiamy wieczorem to nawet wtedy kiedy nam sie udaje ze juz prawie spi bo ma zamkniete oczka,to co chwile albo nogami,albo raczkami wierzga,tak jakby jakies drgawki miala :mad: Juz zaczynam sie martwic czy to nie jest cos neurologicznego?????????? 16 sierpnia mamy kontrole u doktorki,to jej powiem,ale ona pewnie znowu zbagatelizuje i machnie reka.

No i jeszcze cos- czy kiedy chodzicie na te kontrole,czy wasi lekarze badaja maluszkow od strony rozwoju psychicznego,albo jak podnosza glowke,czy potrafia sie przekrecac,ich refleksy?????? Bo u nas to tylko pomiar obwodu glowki i piersi i waga i tyle.

A czy przy ukonczeniu pol roczka nie naleza sie jakies badania profilaktyczne krwi i moczu????????

Benita- te jak nazwałaś drgawki- nic się nie martw , to mięsnie się rozkurczają - każdy człowiek tak ma, ja czasami jestem świadoma że się ciało rozkurcza a czasmi nie bo śpie. Mój Antoś też tak ma.!!!!!!I mój mąż też. :) :) :) :) :) :) :) :) :)

reklama
benita ..jezeli chodzi o to budzenie sie z placzem to Patrick ma to samo .................tez sie juz kiedys nad tym zastanawialam ......nawet myslalam ze sie czegos wystraszyl i teraz tak ma .....ale sama nie wiem.

Do góry