reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

a ja sie wkurzylam ostatnio gdyz bylismy na zakupach i kupilismy Filipowi kubek niekapek nuka dalismy za niego 27 zl a w domu okazalo sie ze on nie ma zawarka tego od niekapka gdyz to jest kubek ale kapek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
aaaa i chyba nam idzie dolna jesyneczka lewa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: juz takie opuchniete jest i takie bilae z dzioselka w tym miejscu przebiija:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mam pytanie do pyciolka i jak tam nadal jestes na nutramigenie?????
jak ostatnio rozmwaialam z mojapediatra o zmianie mleczka z nutramigenu na zwykle to powiedziala mi ze metoda taka mieszania mleczka jednego z drugim jest dobra ale lepiej np przez 10 dni podawac jeden posilek z nowego mleka gdyz wtedy przy jednym calym posilku zjedzonym jesli bylo by cos nie tak to odrazu pojawilo by sie uczulebie czy widoczne objawy nietolerancji i dopiero po 10 dniach jak jest ok to wprowadzic dwa posliku z nowego mleka:nerd: a mieszani mleczka to jest dobre przy przechodzenia ze zwyklych mlek nie dla alergikow czy np zmiana z 1 na 2:baffled: ja mieszalam i doszlam do proporcjo na 150ml 3 nan i 2 nutramigemn a od 2 dni podaje ten jeden caly posilkek z nan , podaje tez sloiczki z zawartoscia masla i narazie jest ok:-p

reklama
ja mam pytanie do mam butelkowych czy karmicie jeszcze swoje dzieci w nocy i czy często się budzą???
bo ja mam problem:-:)-:)-( otóż od małego Jarek przesypiał noce i byłam szczęśliwa ale to się zmieniło:-:)-:)-( młody dostaje butle na wieczór tak koło 21 i idzie spać no i budzi się ze 4:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: razy wnocy napije się dwa łyki herbatki i śpi dalej:-:)-:)-( troche to uciążliwe bo przecież rano do pracy trzeba wstać (o 4) i trzeba jakoś funkcjonować a na dłuższą metę to nie bardzo:shocked2:

Zozakoza u nas Jula idzie spać kolo 21.30 i budzi sie 6-7

Dziewczyny , przez jaki smoczek Wasze pociechy piją napoje ( herbatkę albo soki ) ? :confused: Chodzi mi o rozmiar, nie firmę.

Herbatkę albo soczki pijemy 1 nektary 2

Ostatnia edycja:
a ja sie wkurzylam ostatnio gdyz bylismy na zakupach i kupilismy Filipowi kubek niekapek nuka dalismy za niego 27 zl a w domu okazalo sie ze on nie ma zawarka tego od niekapka gdyz to jest kubek ale kapek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
aaaa i chyba nam idzie dolna jesyneczka lewa:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: juz takie opuchniete jest i takie bilae z dzioselka w tym miejscu przebiija:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mam pytanie do pyciolka i jak tam nadal jestes na nutramigenie?????
jak ostatnio rozmwaialam z mojapediatra o zmianie mleczka z nutramigenu na zwykle to powiedziala mi ze metoda taka mieszania mleczka jednego z drugim jest dobra ale lepiej np przez 10 dni podawac jeden posilek z nowego mleka gdyz wtedy przy jednym calym posilku zjedzonym jesli bylo by cos nie tak to odrazu pojawilo by sie uczulebie czy widoczne objawy nietolerancji i dopiero po 10 dniach jak jest ok to wprowadzic dwa posliku z nowego mleka:nerd: a mieszani mleczka to jest dobre przy przechodzenia ze zwyklych mlek nie dla alergikow czy np zmiana z 1 na 2:baffled: ja mieszalam i doszlam do proporcjo na 150ml 3 nan i 2 nutramigemn a od 2 dni podaje ten jeden caly posilkek z nan , podaje tez sloiczki z zawartoscia masla i narazie jest ok:-p

hmmmm a o tym nie wiedzialam...:confused::confused:
u nas zmiana mleka sie nie powiodla....malego obsypalo jak juz pisalalam 2.5 tyg temu...i jak narazie lipton,dalej smierdziel....no ale skoro pediatra Ci tak powiedziala to spoko...tylko wydaje mi sie ze juz doszliscie do takich proporcji ze gdyby mialo cos byc malemu to napewno alergia by sie juz objawiala...:blink::blink:takze jak na moje Filipek ladnie zatolerowal zmiane....Alex nie bardzo...:-:)-(

hmmmm a o tym nie wiedzialam...:confused::confused:
u nas zmiana mleka sie nie powiodla....malego obsypalo jak juz pisalalam 2.5 tyg temu...i jak narazie lipton,dalej smierdziel....no ale skoro pediatra Ci tak powiedziala to spoko...tylko wydaje mi sie ze juz doszliscie do takich proporcji ze gdyby mialo cos byc malemu to napewno alergia by sie juz objawiala...:blink::blink:takze jak na moje Filipek ladnie zatolerowal zmiane....Alex nie bardzo...:-:)-(
hmmmmmm a zadnych obiadkow z maselkiem tez nie podajesz????ja sie ostatnio przestraszylam gdyz Fifi dostal na plecach takich plamek brzoskwiniowych mysllam ze to od mleczka ale okazalo sie ze to od zelaza;/:baffled: teraz je odstawilismy i plamki schodzą a juz myslalam ze smierdziel wyggral i trzeba bedzie znow w 100% go podawac:baffled:

hmmmmmm a zadnych obiadkow z maselkiem tez nie podajesz????ja sie ostatnio przestraszylam gdyz Fifi dostal na plecach takich plamek brzoskwiniowych mysllam ze to od mleczka ale okazalo sie ze to od zelaza;/:baffled: teraz je odstawilismy i plamki schodzą a juz myslalam ze smierdziel wyggral i trzeba bedzie znow w 100% go podawac:baffled:

dostal sloiczek z malselkiem podczas gdy bylam z siostra na zakupach...to moj niemaz mimo ze mial naszykowany obviadek na polce to wyciagnal wlansie z maselkiem bo tamtego nie widzial...i maly mial drobniutkie krostki wokolo szyjki...i nie wiem czy prezz to ze wrabal caly i za duzo czy nietoleruje...:baffled::baffled:

witajcie
widze ze poruszyłyscie temat słodyczy... u mnie wygląda to tak, ja osobiscie jestem za tym żeby dziecku nie dawac za szybko słodyczy, na wszystko przyjdzie czas... jednak moi rodzice i tesciówka sa innego zdania... tak wiec moje dziecie chcąc nie chcąc czekolady juz spróbowało...

a moja Nusia nie pije zadnych napojów:-( nawet ja jest gorąco, próbowałam jej w te upały dac herbatki to pociumkała troszke butelke (wypiła tylko 10 ml:-() i na tym sie skonczyło... zmieniłam nawet smoczek, bo miałam z aventu teraz kupiłam z campola i to tez za bardz nie pomogło... nie wiem czy mam sie martwić... w sumie nadrania cycem...
a jakich wy smoczków do butelki uzywacie:confused: możecie mi cos polecić...

witajcie
widze ze poruszyłyscie temat słodyczy... u mnie wygląda to tak, ja osobiscie jestem za tym żeby dziecku nie dawac za szybko słodyczy, na wszystko przyjdzie czas... jednak moi rodzice i tesciówka sa innego zdania... tak wiec moje dziecie chcąc nie chcąc czekolady juz spróbowało...

a moja Nusia nie pije zadnych napojów:-( nawet ja jest gorąco, próbowałam jej w te upały dac herbatki to pociumkała troszke butelke (wypiła tylko 10 ml:-() i na tym sie skonczyło... zmieniłam nawet smoczek, bo miałam z aventu teraz kupiłam z campola i to tez za bardz nie pomogło... nie wiem czy mam sie martwić... w sumie nadrania cycem...
a jakich wy smoczków do butelki uzywacie:confused: możecie mi cos polecić...
moja tez nie chętnie pije, ja również zmieniłam dużo smoczków i nic, ostatnio pisałam ze wypiła 200ml, ale to było tylko jeden raz i teraz znów nie pije

Dziewczyny!!! Moja rada - duża dziura w smoczku!!! Taka jak do kaszki (dawać prawie na siedząco, żeby się nie zakrztusiło maleństwo - i do wody - herbatka malinowa hipp) I często podawać - raz wypije - a raz nie - ale musi pić żeby nerki pracowały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc często podawać aż się przyzwyczai.

Moja też NIC nie piła, a teraz 2 butle!!!!!!!!:tak:

reklama
Dziewczyny!!! Moja rada - duża dziura w smoczku!!! Taka jak do kaszki (dawać prawie na siedząco, żeby się nie zakrztusiło maleństwo - i do wody - herbatka malinowa hipp) I często podawać - raz wypije - a raz nie - ale musi pić żeby nerki pracowały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc często podawać aż się przyzwyczai.

Moja też NIC nie piła, a teraz 2 butle!!!!!!!!:tak:
ja swojej daje picie non stop i ona od urodzenia pluje piciem, ale przecież dużo wody jest w owocach, które ona pochlania no i w mleczku, wiec z a bardzo sie nie martwie

Do góry