reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

cukierek ciesz się że synus nie ma jeszcze ząbków, moja ma jednego na dole i jest jak żyletka, płacze przy karmieniu bo czasem potraktuje mnie jak gryzaczek:szok::no:, nie wiem czy długo wytrzymam z karmieniem piersią:zawstydzona/y::-(, źle to widze:zawstydzona/y:
Ja miedzy innymi dlatego przestalam juz karmic. Moj to taki zawziety, ze kazde karmienie to bylo jak wkladanie cycka w jakas zebatke, zawsze najpierw gryzl, a pozniej ewentualnie possal :-D

reklama
Dziewczyny , przez jaki smoczek Wasze pociechy piją napoje ( herbatkę albo soki ) ? :confused: Chodzi mi o rozmiar, nie firmę.
Moj jesli juz wogole cos pije to przes taki smoczko-dziubek. Cos pomiedzy kubkiem-niekapkiem i smoczkiem, a to nie ma rozmarow jest tylko jeden, podobno przyzwyczaja dziecko do picia z takiego kubeczka, ale mojego nawet wpgole do picia nie przyzwyczaja:no:

witam:-)
mam pytanko do dziewczyn ktore spią z dzieciaczkami....

czy wasze dzieci spią spokojnie ? juz wyjasniam o co mi chodzi....

od jakiegos czasu bylo tak ze kladlam malego na podusi na pleckach i tak zasypial a budzil sie poza podusia na swojej polowie lozka w poprzek a od paru dni tak sie wierci ze:szok: probuje glową mi w plecach dziure zrobic:-D a dzisiaj to przeszedl samego siebie od 2 nie spie bo sie co 5 min budzil nie mogl sobie pozycji znalezc i musialam mu pomagac ale po chwili znowu gdzies na koncu lozka go znajdowalam no myslalam ze wyjde z siebie:-D io teraz od jakiegos czasu wkoncu na jedzenie sie nie budzi ale wybudza sie bo nie moze pozycji znalesc czasem jak mu niepomoge przekrecajac go na boczek bo chce zeby wkoncu nauczyl sie sam zasypiac ( chociarz to i tak sukces ze wystarczy go przekrecic na boczek i zasypia) to czasem to jego zasypianie trwa nawet dwie godziny:sorry2:

Dagulla moje też się wierci niemiłosiernie i mimo że mamy duże łóżko to mąż śpi z nosem przyklejonym do ściany, ja na samym brzeżku a resztę zajmuje nasza córka. Czasem jak się tak strasznie kręci przez sen to wystarczy się do niej prztulic i natychmiast zasypia znowu.

My z 3 mleczko, a napoje usiłujemy pić z niekapka. Bez sukcesów...:baffled:
WITAM!!!
My mleczko z 4 (aventu) a napoje próbowałam z niekapka i też bez sukcesu. Tylko się bawi kubeczkiem - nie wie jeszcze o co chodzi.
Ale doszłam do wniosku - "że przecie dziecię musi pić". Bo moja w ogóle NIC nie piła - nie chciała i już! I pewnie dlatego miała odparzenia na pupie (bo mocz mógł być "mocny"). I w końcu sama zrobiłam większą dziurkę w smoczku (taką jak do kaszki) i mała wypija 2 butle po 100 ml dziennie. A odparzeń brak!!!

Ale wrócimy do kubeczka niekapka :tak::tak::tak:- postaramy się - musi w końcu załapać o co chodzi:tak:

ja też mam niekapki nawet dwa:-):-):-) i z żadnego nie chce pić, ale z butli owszem i to dużo, ale sama nie wiem jaki smoczek, ma dosyć dużą dziurkę, kupiłam kiedyś w komplecie smoczek z butelką i tam nie pisało rozmiaru smoczka:tak:

dagula a może jeśli dziecię już nie je w nocy to spróbój go kłaść w łóżeczku bo może mu już z wami niewygodnie a swoją drogą dzieci zazwyczaj się tak kręcą,nasz Jarek śpi sam ale też wędruje po całym swym łożu

ja mam pytanie do mam butelkowych czy karmicie jeszcze swoje dzieci w nocy i czy często się budzą???
bo ja mam problem:-:)-:)-( otóż od małego Jarek przesypiał noce i byłam szczęśliwa ale to się zmieniło:-:)-:)-( młody dostaje butle na wieczór tak koło 21 i idzie spać no i budzi się ze 4:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: razy wnocy napije się dwa łyki herbatki i śpi dalej:-:)-:)-( troche to uciążliwe bo przecież rano do pracy trzeba wstać (o 4) i trzeba jakoś funkcjonować a na dłuższą metę to nie bardzo:shocked2:

reklama
a przypomniało mi sie pamietacie jak pisałam że JAREK nie chce pić mleka pomogła zmiana butelki i znowu pije hi hi hi tylko nie dyżo tak około 150 ml

Do góry