reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Pyciołek, gratulacje ząbków, az 6 :szok:
Zozakoza, też grtaulujemy kolejnego ząbka

Laqndryneczko, ja dawałm chłopcom zymafluor jak byli mali, poprosiłam dentystkę o receptę, ale jest też duo lekarzy na nie i powiem szczerze, że chłopcy mimo ze dbają o zęby to mają słabe po mnie. I to cyba bardziej od genów zależy,jak będzie z zębami, mam kuzynkę która nie bardzo dbała o zęby, a ma cudne jak z reklamy, natomiast ja od dzieciaka po dentystach i takie sobie, a jak bym nie dbała to juz bym miała tragedię:no:

reklama

Laqndryneczko, ja dawałm chłopcom zymafluor jak byli mali, poprosiłam dentystkę o receptę, ale jest też duo lekarzy na nie i powiem szczerze, że chłopcy mimo ze dbają o zęby to mają słabe po mnie. I to cyba bardziej od genów zależy,jak będzie z zębami, mam kuzynkę która nie bardzo dbała o zęby, a ma cudne jak z reklamy, natomiast ja od dzieciaka po dentystach i takie sobie, a jak bym nie dbała to juz bym miała tragedię:no:
zgadzam się ze genetycznie, ja co pól roku chodzę do dentysty i zawsze coś się znajdzie

ja sie modle zeby maly mial zeby po tacie normalnie takie bieluskie i mocne no i wogole nigdy nie mial zadnej pruchnicy ...
mnie sie zeby troche posypaly po ciazy :-(

a jednak jest jakis lek z fluorem bo po poscie bieciaczka to myslalam ze cosik pokrecilam:zawstydzona/y: no ale okazuje sie ze nie:-D
a co do lakowania ja pamietam ze w szkole nam lakowali ostatnie zeby no i czyscilismy zabki taka pasta smierdzialaaaaa jak jakas pasta do mycia podlug a smakowala jeszcze gorzej ja mysle ze to ten fluor:tak: obrzydlistwooooo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do klimy to my tez uzywamy....
jesli chodzi o slodycze uwazam ze wszytsko jest dla ludzi i ociupinka nie zaszkodzi:-):-)

aaa i mamy juz 6 ZEBOLKOW:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

6:szok::szok: o jejciu super gratuluje:-):-) moja malutka nie ma żadnego , i narazie nic na to nie wskazuje wiem że napewno nie bedzie miec 2 ząbków bo to jest genetyczne a ja sie urodziłam bed dwójek :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale dziś pierwszy raz zaczęla sama siadac wiec jest super:-D:-D:-D no i juz raczkuje, wszedzie jej pełno a najlepsze jest to że wogole nie interesują ją zabawki tyko może dla niej istniec kabelek od laptopa, lub pilot z telefon i jest heppy:-D:-D:-D

ja sie modle zeby maly mial zeby po tacie normalnie takie bieluskie i mocne no i wogole nigdy nie mial zadnej pruchnicy ...
mnie sie zeby troche posypaly po ciazy :-(

a jednak jest jakis lek z fluorem bo po poscie bieciaczka to myslalam ze cosik pokrecilam:zawstydzona/y: no ale okazuje sie ze nie:-D
a co do lakowania ja pamietam ze w szkole nam lakowali ostatnie zeby no i codziennie czyscilismy zabki taka pasta smierdzialaaaaa jak jakas pasta do mycia podlug a smakowala jeszcze gorzej ja mysle ze to ten fluor:tak: obrzydlistwooooo
U nas też lakują tylko szóstki, a fluzoryzację mają dzieciaki w szkole raz w miesiącu

cukierek ciesz się że synus nie ma jeszcze ząbków, moja ma jednego na dole i jest jak żyletka, płacze przy karmieniu bo czasem potraktuje mnie jak gryzaczek:szok::no:, nie wiem czy długo wytrzymam z karmieniem piersią:zawstydzona/y::-(, źle to widze:zawstydzona/y:

Moj tez bezzebny i ja sie ciesze bo cycuchy bezpieczne i do czasu jak nie ma zabka to mozna podawac mu hemofer (elazo) ktore sie dobrze wchlania bo pozniej zabki by mu zczarnialy od niego

reklama
cukierek ciesz się że synus nie ma jeszcze ząbków, moja ma jednego na dole i jest jak żyletka, płacze przy karmieniu bo czasem potraktuje mnie jak gryzaczek:szok::no:, nie wiem czy długo wytrzymam z karmieniem piersią:zawstydzona/y::-(, źle to widze:zawstydzona/y:

ja wlasnei tez juz zaczynam nieraz plakac jak scisnie dziaselkami normalnie az lzy staja w oczach:szok: a co bedzie pozniej masakra przydalby sie jakies ochronki na zeby z gumy co by maly cyca nie odgryzl:szok::-D:-D:-D:-D

Do góry