reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mamuski czy wasze maleństwa słuchaja kołysanek????

Bartek najchętniej słucha jak ja mu śpiewam, chociaż nie mam pojęcia dlaczego, ponieważ talentu to ja nigdy nie miałam :-D a czasami to śpiewa razem ze mną :tak::-D ale jak mu puszczę kołysanki na kompie to ma je gdzieś :sorry: widocznie woli utalentowaną inaczej mamusię :rofl2:

reklama
Hej mamusie co tu tak pusto, pewnie wszystkie spacerują ze swoimi szkrabami:-D:-D:-D:-D

A my właśnie wrócilismy od pani doktor....i Jula waży 6250g i ma 65cm:tak::tak::tak:

Rozmawiałam z dr o dalszym rozszerzaniu diety, na razie zostajemy przy soczku jabłkowym, z tartego jabłuszka mamy zrezygnowac jesli kupki są twarde a spróbować podac soczek morelowy...podobno pomaga na kupki:tak::tak::tak:

Co do kaszek to na razie mamy dac sobie z nimi spokój, bo Julcia dobrze przybiera na wadze wiec nie ma co jej "tuczyć":-D:-D:-D

I tyle teraz Jula śpi w krzesełku, a ja oglądam zdjęcia....wywołaliśmy ponad 400 zdjęć Juli od urodzenia do teraz ale zmieniała się:-D:-D:-D

A my właśnie wrócilismy od pani doktor....i Jula waży 6250g i ma 65cm:tak::tak::tak:

Rozmawiałam z dr o dalszym rozszerzaniu diety, na razie zostajemy przy soczku jabłkowym, z tartego jabłuszka mamy zrezygnowac jesli kupki są twarde a spróbować podac soczek morelowy...podobno pomaga na kupki:tak::tak::tak:

Madzieńko a od kiedy podajesz soczej jabłkowy i od jakiej ilości zaczynałaś i o ile zwiększałaś porcję soczku?

A wogóle od czego się zaczyna w jedzonku dla maluszków-bo nie mam pojęcia:baffled:

Madzieńka dobrze wiedzieć ze ten soczek morelowy dobry na kupki, poszukam:tak:

Mopku tylko nie przestrasz sie, bo ten soczek jest dla starszych dzieciaczkow, ale pani dr powiedziala ze po troszeczku możemy zacząć podawać!!!:tak::tak::tak:

Madzieńko a od kiedy podajesz soczej jabłkowy i od jakiej ilości zaczynałaś i o ile zwiększałaś porcję soczku?

A wogóle od czego się zaczyna w jedzonku dla maluszków-bo nie mam pojęcia:baffled:

Julcia dostaje soczek jabłkowy od 2 tygodni a od 5 dni tarte jabłuszko...niestety wiecej juz go na razie nie dostanie:-:)-(
Od jakiej ilości ciężko powiedzieć:-D:-D:-Dbo wiekszosc to leci po brodzie:-):-):-)ale buteleczkę soczku dzieliłam sobie na 3 razy, teraz będę dawala jej juz pol buteleczki...aaaaa i ja podaje soczek lyzeczkami a nie smoczkiem!!!!

Wg książki Zdrowy Start powinno zaczynac się od warzywek...ale są rózne szkoły, nasza pani pediatra kazała zacząć od jabłuszka!!!!

reklama
Do góry