reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Ja się nie wypowiem, bo mój wżera w nocy (swojej nocy czyli od 18 - 19 do 6 rano) 5 butelek mleka po 250 ml (miesiąc temu pił po 200, jak był w wieku waszych maluszków) :baffled:
Antoś też pewnie tego sortu chłopak :tak::-);-)
Razem będziemy bankrutować jak będą mieli skok wzrostu w okresie dojrzewania :-D

reklama
kasiu, to ile twój mężczyzna waży? :szok:

Filip samo mleczko dostaje raz, w ilości 150 ml. a generalnie jedzeniowy dzień wygląda tak:
godz około 5 (czasami jest to nawet 7) - 90 ml mleka z kleikiem kukurydzianym
godz 10 - 180 ml mleka z kaszką glutenową (zbożowa Hipp)
godz 13 - 150 ml czystego mleka
godz 16 - duży słoiczek obiadku (190 ml a jak Hippa do 210ml)
godz 18 - deserek
godz 19 - 120 ml mleka z kaszką zbożową z kakao (kupilam z carrefour, od 8 miesiąca)
godz 21:30 - 22 - 210 ml mleka z kaszką ryżową (210 ml wody, 7 porcji mleka, 6 porcji kaszki)

MariOlu - u mnie było stopniowo - najpierw zaczął jeść 2x dziennie słoiczki plus trzeci raz kaszkę na mleku modyfikowanym - trochę wtedy zmniejszyła się laktacja (ty jesteś chyba na tym etapie). Potem przez ok. miesiąc przestałam karmić w nocy - dostawał modyfikowane. Karmiłam rano, ok 6-7, ok. 18 i 20 po kąpieli - piersią, ale wieczorem to dużo nie jadł, raczej tak do zaśnięcia. A po miesiącu przestał chcieć pierś w dzień..
Nie miałam żadnych nawałów ani tego typu rzeczy.
U mnie było dokładnie tak samo :tak: Z tą różnicą że jak już nie jadła w dzień z piersi to udało mi się jeszcze przez miesiąc karmić piersią rano. Ale potem się na mnie wypięła i chciała butlę.
Nasz dzień wygląda tak:
7-8 rano 180ml mleczka
11:00 danonek
12 lub 13:00 mleczko (150ml nie zawsze wypite)
od 13tej do 15tej spanko
15:30- 16:00 - obiadek cały słoiczek (czasem później zależy kiedy się obudzi ale nie przed 15:30 bo nie jest głodna)
17:30 - 18:00 - zmiksowane jabłuszko
19:00 - kąpiel
19:20 - 180ml kaszki pszennej lub ryżowej z multiwitaminą czasem jeszcze z żółtkiem jeśli w dzień nie było mięska
0:00 - 180ml mleczka

Gotuję jajko obieram z białka dziabię nożem żółtko na pół miksuję blenderem z przygotowanym mleczkiem dosypuję kaszki, wstrząsam i gotowe. Podgrzane wstrząśnięte nie mieszane :-D;-)

Ja się nie wypowiem, bo mój wżera w nocy (swojej nocy czyli od 18 - 19 do 6 rano) 5 butelek mleka po 250 ml (miesiąc temu pił po 200, jak był w wieku waszych maluszków) :baffled:
Antoś też pewnie tego sortu chłopak :tak::-);-)
Razem będziemy bankrutować jak będą mieli skok wzrostu w okresie dojrzewania :-D

:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D

Gotuję jajko obieram z białka dziabię nożem żółtko na pół miksuję blenderem z przygotowanym mleczkiem dosypuję kaszki, wstrząsam i gotowe. Podgrzane wstrząśnięte nie mieszane :-D;-)

Wczoraj ciotka mówiła mi, że ona swoim dzieciom do mleczka dodawał surowe żółtko :szok: co wy na to ???

reklama
Do góry