reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad chorą żoną

asia.lisz

Fanka BB :)
Cześć Wszytskim :)

Mam taki mały problem, mama mała córecze 4,5 miesięczną, i ostatnio źle się czuje strasznie. Jakieś chorubsko mnie wzieło :/ Nie mogę sięod niego uwolnić. Trace cierpliwość do córki bo jestem bardzo zmęczona :( nie jest to dobre dla niej i dlamnie...
mój mąż chce wziąśc zwolnienie z pracy na jakiś czas żeby mi pomóc i zebym wreszcie wyzdrowiała.
Tylko zastanawiam się czy jest taka możliwość zeby lekarz wypisal mu zwolnienie lekarskie na mnie??
Miałyście taki przypadek?? czy jest taka możliwość?
POMÓŻCIE!

reklama
Cześć. Wiesz jak moja mama była chora i nie miala na nic sily to zawsze bral urlop i nasza pani doktor wystawiala mu zwolnienie lekarskie na nia. Pisal ze z powodu choroby zony. Wiec mysle ze nie bedzieszmiala z męzem problemu:)
Zdrowiej szybciutko :*

No mam nadzieje! w poniedziałek pójdzie do lekarza! Teraz jest w delegacji, a ja sama :/ A moja mała jak na złość daje czadu :(
Hmm...7 tydzień to dopiero piękny początek :))

Napewno mu wystawi zwolnienie :) A to jest tak zawsze że dzieciaczki daja czadu wtedy kiedy nie powinny wiem po swojej siostrze ktora ma prawie 5 latek.
Tak tak początek ale od kąd wiem ze jestem w ciązy to są moje najszczesliwsze dni w zyciu :)

Wiem co mówisz, czułam to samo :D Niesamowite uczucie, ciąża... i oczekiwanie na taka mała kruszynke :)
A Twoje szczęście urodzi się podobnie jak moją Hanulka, w okolicahc listopada, jak dobrze licze :)
Mojej chyba chca wychodzic zabki bo marudzi ostatnio :/

tak w listopadzie się urodzi :) tzn to tylko z wyliczeń dokładnie bede wiedziala po USG czyli 27:) No tak bardzo możliwe, a to najgorsze bo teraz nie bedzie chciala jesc bedzie plakac, moja siostra miala tez czesto goraczke jak jej zabki wychodzily wiec wiem przez co przechodzisz a jeszcze twoja choroba to wspolczuje naprawde

U mnie termin z miesiaczki byl na 11 listopada, z usg na 18, urodziła sie 20 listopda :)
Usneła godzine temu, ale przedchwila sie przebudziła i płakała ale usnaela jeszcze. Przytulila swoja kaczke i spi :) mam nadzieje ze pospi bo nie mam sily.. lece na proszkach ale wykonczona jestem :/ Jeszcze meza nie ma, i musze sama z nia sobie radzic. Czasami juz nie mam sily :(

A ja mam pytanie co do tematu ;)
Czy zwolnienie lekarskie za żone obowiazuje nawet jesli nie miala ona pracy przed ciaza i nie ma do teraz?
Bo ostatnio ciezko sie pochorowalam i musialam sie mala zajmowac bo maz byl w pracy:/ a ja na zadnym macierzynskim nie jestem :(

reklama
Nie mam pojęcia jak to jest. Nawet nie wiem czy napewno mąż dostanie zwolnienie na mnie! Bo niby skad ma lekarz wiedzieć że napewno jestem chora?!
Jak mi nie przejdzie to napewno dowiem sie w poniedzialek jak to jest..

Do góry