Prosilabym rowniez o dodanie do grupy. Co jeszcze moge o sobie napisac? Po pierwsze dam rade wszystkim mamom. Nie czekajcie z operacja... Ja mam teraz 22 lata, przezylam tyle przykrosci od strony innych rowiesnikow. Nie chcialo mi sie zyc, plakalam, mowilam dlaczego mnie to spotkalo. Moj charakter w wiekszosci uksztaltowal sie wlasnie przez ta powieke. Naprawde nie wiecie jakie moga byc inne dzieci, tyle przezwisk uslyszalam przez cale moje zycie. Inne dzieci mnie nie lubily, smialy sie ze mnie, zawsze mnie zaczepiano co mi sie stalo w oko, itd... Teraz i tak mam do tego nieco inne podejscie, jednak jeszcze w tamtym roku slyszalam przezwiska, od osob doroslych. Kiedys zapytala mnie kolezanka w pracy co mi sie stalo w oko, pomyslalam znowu kolejna natretna osoba. Jednak powiedziala mi, ze jej mama miala to samo, ale jest po operacji. Zaczelam wymieniac maile z jej mama, podala mi wszystkie przydatne informacje i co najwazniejsze, ze dopiero teraz po 40latach czuje sie PIEKNA
to byl bardzo wzruszajacy mail... Moja mama nigdy nie byla za operacja. Zawsze jakos z tym zwlekala, w klinikach lekarze tez g... wiedzieli i tylko mowili, ze trzeba czekac, a ze mam taka urode i operacja to tylko po to, zebym lepiej sie czula. Po tylu latach opadnietej powieki do polowy zrenicy moj wzrok sie bardzo popsul, mam astygmatyzm spory i niedowidze... Jak juz pisalam wczesniej, w tamtym tygodniu robilam sobie operacje, minely 3 dni od niej i wygladam nadal... kiepsko. W szpitalu jednak mnie zapewnili, ze bedzie lepiej, trzeba poczekac, az powieka sie zagoi. Boje sie tylko, ze powieka nie bedzie wygladac nadal, jak ta druga, wiem, ze dalej bedzie lekko zdeformowana, jednak marze cale zycie, by moja powieka byla na wysokosci drugiej. Teraz nieco bardziej optymistycznie - na operacje czekalam tylko dwa tygodnie. Na szybkosci zrobilam badanie na przeciwciala WZW typu B, cala morfologie i EKG. To wszystko dzialo sie tak szybko, ze nie wierzylam, ze to sie dzieje naprawde. Szczerze, to myslalam, ze juz zawsze bede tak wygladac. Jednak jestem pelna nadziei i Wam tego rowniez zycze