reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ograniczenie praw ojcu.

Witam
Mój kłopot jest taki:Jestem po rozwodzie,mam dwoje dzieci w wieku 9 i 10 lat.Przeciwko ich ojcu a mojemu byłemu mężowi prowadzona jest sprawa o znęcanie się fizyczne i psychiczne nade mną oraz groźby karalne.Od kwietnia mój były widział się z dziećmi jeden raz a spotkanie trwało 10 minut.Nie dzwoni do nich,nie szuka kontaktu,syn na początku czasem napisał mu smsa ale zawsze kończyło się smsową kłótnią.Nigdy nie ma dla nich czasu,alimenty płaci za niego fundusz.Dzieci nie chcą się z nim widywać,nie pomagają moje tłumaczenia że należy dać człowiekowi szanse na zmianę.Nie wierzą mu bo widziały jak mnie tłucze i awanturuje się.Czy mam podstawy aby choć ograniczyć mu prawa rodzicielskie?Proszę o pomoc.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak. Nalezy się powołać na art. 107 k.r.o. stanowiący o ograniczeniu władzy rodzicielskiej jednego z rodziców z powodu niemożności jej wspólnego wykonywania na skutek rozłączenia rodziców. Tak będzie najprościej.

Do góry