reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odstawienie antykoncepcji

Majorkaaaa

Fanka BB :)
Hej kobietki, mam pytanie, może glupie, ale kto pyta nie błądzi podobno 😊 Chcę odstawić pigułki z racji rozpoczęcia starań i waham się czy a) zrobić to teraz z końcem blistra i umówić się na wizytę, b) wziąć kolejne opakowanie, umówić się i dopiero odstawić.
Skłaniam się ku drugiej opcji, ale może któraś z Was mogłaby powiedzieć o swoim doświadczeniu?

reklama
Jak chcesz odstawic to odstaw z koncem blistra i idz do ginekologa na kontrole, czy wszystko jest ok i da zielone swiatlo. Nie rozumiem, po co kolejne opakowanie brac, jak i tak juz chcesz odstawia 😜

Jak chcesz odstawic to odstaw z koncem blistra i idz do ginekologa na kontrole, czy wszystko jest ok i da zielone swiatlo. Nie rozumiem, po co kolejne opakowanie brac, jak i tak juz chcesz odstawia 😜
Bo gdzieś wyczytałam żeby odstawić pod kontrolą lekarza 😂 I się tego trochę uczepiłam 🙄

Hej kobietki, mam pytanie, może glupie, ale kto pyta nie błądzi podobno 😊 Chcę odstawić pigułki z racji rozpoczęcia starań i waham się czy a) zrobić to teraz z końcem blistra i umówić się na wizytę, b) wziąć kolejne opakowanie, umówić się i dopiero odstawić.
Skłaniam się ku drugiej opcji, ale może któraś z Was mogłaby powiedzieć o swoim doświadczeniu?
Ja odstawiłam z końcem blistra i czekałam co będzie. Przyszło krwawienie z odstawienia a potem jak się skończyło to się umówiłam na mniej więcej za tydzień do lekarza, żeby zobaczył co tam :)

Sprawa jest prosta, im szybciej odstawisz tym szybciej zajdziesz w ciążę 😂😂😂😂, lekarza pytać o odstawienie tabletek nie musisz, dorosła z Ciebie dziewczynka. Po odstawieniu tabletek idź na badania i działaj maleńka 🙂

Ostatnia edycja:
Dokładnie tak jak dziewczyny piszą. Odstaw tabletki, idź do lekarza żeby zrobić badania i działajcie 😜 Ja tak zrobiłam i jak przyszłam na drugą wizytę z wynikami badań to na usg było już serduszko 🥰

Tabletki antykoncepcyjne to nie psychotropy, możesz je w każdej chwili odstawić i nic się nie stanie :)
Ja 2 razy robiłam tak samo - brałam do końca blistra i na 3 miesiące przed rozpoczęciem starań odstawiałam tabsy, a zaczynałam brać kwas foliowy :)

reklama
Tabletki antykoncepcyjne to nie psychotropy, możesz je w każdej chwili odstawić i nic się nie stanie :)
Ja 2 razy robiłam tak samo - brałam do końca blistra i na 3 miesiące przed rozpoczęciem starań odstawiałam tabsy, a zaczynałam brać kwas foliowy :)
Kwas foliowy już wdrożyłam :D

reklama
Do góry