reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Odskocznia;))))

witajcie kochane.

emka,czarna polecam kaszkę kukurydzianą z nestle SINLAC.koszt ok 20zł,ale dla dzieci typowo alergicznych.
emy za rezonans &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.

a ja jestem załamana...byłam wczoraj z mala u alergologa,bo AZS bardzo się nasiliło...efekt??? ma stan zapalny na buzi...mamy przestać podawać fenistil,bo jest już za słaby,witaminę d3 też,bo jest już wystarczająco dużą panną.za to dostała zyrtec dla alergików i maść robioną w aptece którą mam ją smarować...do tego mam jej podawać OMEGAMED.15go mamy testy...kobitka obstawia ze mała jest uczulona na sierść zwierząt i na kurz oprócz oczywiście pokarmowych spraw...absolutnie nie może dostawać żadnych słodyczy,czekolady,która nasila objawy,zwykłego mleka...ha niech tylko teraz prababka spróbuje jej dać ciastko albo coś innego to w łeb strzele jak nic...generalnie jakoś sie podłamałam...nigdy nie wyrośnie z tego...a teraz ma taki " głupi" okres w którym jak widzi,że ktoś coś je to też chce,ciągnie za nogę i marudzi...i jak ja mam jej wytłumaczyć,że nie może?? ehh...

reklama
a ja jestem załamana...byłam wczoraj z mala u alergologa,bo AZS bardzo się nasiliło...efekt??? ma stan zapalny na buzi...mamy przestać podawać fenistil,bo jest już za słaby,witaminę d3 też,bo jest już wystarczająco dużą panną.za to dostała zyrtec dla alergików i maść robioną w aptece którą mam ją smarować...do tego mam jej podawać OMEGAMED.15go mamy testy...kobitka obstawia ze mała jest uczulona na sierść zwierząt i na kurz oprócz oczywiście pokarmowych spraw...absolutnie nie może dostawać żadnych słodyczy,czekolady,która nasila objawy,zwykłego mleka...ha niech tylko teraz prababka spróbuje jej dać ciastko albo coś innego to w łeb strzele jak nic...generalnie jakoś sie podłamałam...nigdy nie wyrośnie z tego...a teraz ma taki " głupi" okres w którym jak widzi,że ktoś coś je to też chce,ciągnie za nogę i marudzi...i jak ja mam jej wytłumaczyć,że nie może?? ehh...
Siostry kumpela ma synka, który był bardzo mocno uczulony, bardzo. Trafili na genialnego lekarza, który zalecił konkretną dietę, czyli wypisał czego dziecko nie może jeść. Dziewczyna trzymała się tego jak w zegarku, nikt nie mógł dać dziecku produktu z zakazanej listy, czytała etykiety, robiła swoje jedzenie dla niego, praktycznie nic sklepowego nie jadł. Trwało to bity rok, chłopak z tego wyszedł. Także trzymam kciuki byś w sobie tyle sił znalazła by pomóc małej z tego wyjść.

Just , u milana to samo , czytałam że teraz na tym etapie zaczynają dzialać ślinianki , wiec to chyba powód
Karola szkoda mi tej twojej Alusi ... buziaki dla niej
Emy , &&& trzymam
kwiatuszek , czytalam - b. fajne :)

Emka, Czarna: Co powiedzieli Wasi pediatrzy na bóle brzuszka? Moja Julka ma cały czas, a przy jedzeniu to czasem jej utrzymać nie umiem, tak się pręży. I nie wiem co robić.

liljana niestety ja kupuje słoiczki...tzn niestety...akurat wiem,że po takim jedzeniu nic jej nie jest...czytam zawsze skład ponieważ Ala nie toleruje marchwi oraz pomidorów.resztę jeść może.jeśli chodzi o"przyjemności" to dozwolone dla niej są np chrupki kukurydziane,ale takie normalne,zwykłe bez żadnych zbędnych składników.po tym także nic jej nie jest..ja myślę,ze objawy nasiliły się po ostatniej akcji z tym mlekiem skondensowanym...rozmawialam wczoraj z teściową-jej mama to właśnie ta która Ale tak załatwiła i obiecała porozmawiać z nią na temat jej zachowania wobec mnie,bagatelizowania sprawy.mąż też oswiadczył,że będzie się odzywał jeśli zajdzie taka konieczność,a ja mam zamiar chodzić krok w krok za małą jak będziemy u kogoś.i to co wkurwia mnie najbardziej to to jak każdy ją żałuję...że biedne dziecko itd jakby conajmniej miała 2 głowy pajace...mam w zamiarze zakup parowaru żebym mogła sama przygotowywać jej potrawy.co do dobrego lekarza...myślę,że i u nas można by było zastosować dietę pod warunkiem,że w testach alergicznych wyszłoby czarno na białym na co jest uczulona i w jakim stopniu,a u tak małego dziecka testy wiarygodne nie są więc musze polegać sama na sobie i na swoich obserwacjach...mam nadzieję,że wreszcie będzie dobrze...tzn już jakiś czas było,Ala miała ładną skórę,aż do teraz...dam radę...nie chce żeby męczyła się całe życie.15go ma testy zoaczymy co wyjdzie jeśli nic to będę musiała zakasać rękawy,sama robić jej obiady i nie pozwole żeby ktoś mi spiepszył koncepcje...

Karola1388 - myślę, że testy nie wyjdą dobrze mimo wszystko, za mała jest. Mimo, że będzie mieć z krwi robione. Trzymam kciuki by otoczenie się dostosowało, bo to najważniejsze. Szkoda Alicji, bo to jest dyskomfort jak nic. Ta dziewczyna walczyłam z synkiem jak skończył 2 lata do 3 rż. Też mieli robione testy z krwi ale jak młody skończył 2 latka, ponoć wtedy są bardziej pewne, a już w ogóle jak dziecko 3 lata skończy. Współczuję tej męki.

kochane weźcie książeczki zdrowia maluchów i sprawdźcie czy nie były szczepione szczepionkami wycofanymi z obrotu.mnie coś natchnęło i weszłam w neta wpisalam "szczepionki wycofane z obrotu" i wyskoczyła DTP i seria i numer zgadza się z tym co Ala ma w ksiazeczce...była zaszczepiona w marcu szczepionką,która została wycofana...oto link"

Uwaga: modyfikowana genetycznie szczepionka DTP wycofana z obrotu! Znaleziono w niej opiłki szkła « Portal Jarka Kefira

mam zamiar wydrukować ten artykuł i udać sie w tym tygodniu do naszej pediatry....ciekawe co powie...Ala rozwija się dobrze,siedzi,chodzi,raczkuje,przynosi wsyztskie przedmioty które sie jej powie albo pokaże,sama pokazuje wszystko także żadnych odchyłow...teraz...

karola1388 - powie "ilości w tych wycofanych szczepionkach były takie znikome, że nie miały wpływ na dziecko, ale NFZ wycofał, bo były zanieczyszczone". Taka śpiewka jest u nas. Póki co dziewczyny szczepione tym co nie wycofywane.

reklama
Just , u milana to samo , czytałam że teraz na tym etapie zaczynają dzialać ślinianki , wiec to chyba powód
No tego to jestem pewna, że K ślinianki działają aż za dobrze ;-)
Emka, Czarna: Co powiedzieli Wasi pediatrzy na bóle brzuszka? Moja Julka ma cały czas, a przy jedzeniu to czasem jej utrzymać nie umiem, tak się pręży. I nie wiem co robić.
Moja pręży się przy jedzeniu, ale nie z bólu tylko z upierdliwści ;-) tzn. już zaczyna stawiać na swoim - ja chcę dać mleko, a ona chce sprawdzić co się dzieje za jej plecami i temu u nas często karmienie na leżaka, czyli młoda leży na wznak na łóżku i w takiej pozycji mleko pije. Jakoś taka pozycja mniej ją rozprasza

Do góry