reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

reklama
Martyna a jak szybko udało się Tobie dostać do niego?Długo musiałaś się starać,żeby załatwic sobie taką operację?

Rewelacja.Szok. A musiałaś prywatnie to załatwić czy na ubezpieczenie?Bo jak na ubezpieczenie to mnie zaskoczysz;)

zeby ubezpieczenie pokrylo taka operacje to musisz najpierw stracic dziecko majac zalozony szef w ciazy i jesli on nie zadziala wtedy oferuja ci taka operacje jak ja mialam.To wszystko jest beznadziejnie bezlitosne,a tylko dlatego ze wielu lekarzy nie ma doawiadczenia i nie zna sie na tym. Operacja kosztuje 20-30tys $ jesli placi ubezpieczenie!Ale na szczescie ten profesor robi to po kosztach i wychodzi jedna trzecia ceny- co placi sie za szpital itp.A on sam bierze tylko 750$. Aniol a nie doktor. Ja za zwykle konsultacje w ny placilam
wiecej. A on jest naprawde wspanialy czlowiek.
Ale jal nawet to operacja jeat warta kazdych pieniedzy!
Dr przywrocil na wiare i spokoj psychicZny. Nie to ze sie juz nie boje,ale nie jestem juz taka bezradna!

Z takiem lekarzem można cuda zdziałać,rewelacyjnie zawalczyłaś o swoje,nie poddałaś się,znalazłaś go na własną rękę.Szacun Martyna:)

ten profesor jest z New jersey. Wiec jak w nowym jorku moi lekarze sie dowiedzieli ze zrobila
taka operacje to byli zaskoczeni. A jak mialam pierwsze usg w 7tyg to zleciala sie cala klinika zeby zobaczyc moja macice.

dziekuje Bogu kazdego dnia ze znalazlam takiego specjaliste!!
Dziewczyny jesli uslyszycie ze ktos traci dzieciatka pozno tak
jak ka to ten dr prowadZi konsultacje emailem i tel.

Jak dzwone to oddzwania zwykle tego samego dnia,jak pisze emial to
mam odpowiedz najpozniej w ciagu 5-7dni.

To wesoło miałaś;)Jak w zoo. Zamiast stać i podziwiać to mogli się czegoś nauczyć,zeby móc pomagać na miejscu,uświadamiać kobiety,że takie zabiegi,operacje są mozliwe. Martyna mnie czasami zaskakuje to,że tyle kobiet mających problemy w ciąży,bagatelizuje to,nie konsultuje z kilkoma lekarzami,nie robi badań,sama nie próbuje szukać pomocy...Ty wzięłaś sprawy w swoje ręce.
U mnie jak lekarz twierdził,że np.któreś z badań jest niepotrzene,to i tak robiłam je na własna rękę,żeby mieć pewność.

reklama
emka01-problem jeat w niewiedzy lekarzy!!!
z tego powodu stracilismy corcie w styczniu!!! Mialam 3 lekarzy w szpitalu plus do 4 chodzilam prywatnie.
Jakby zdawalo sie ze wiedzieli o co chodzi i co robic. A mimo to noe zapobiegli stracie. Wiekszosc z nich zaproponowala szef jesli szyjka sie skroci- uwierzylam i niestety moja szyjka sie nie skraca a jedyne otwiera i dlatego byl problem w zdiagnozowaniu problemu.
A i ktos kto sie na tym
zna wie ze albo zaklada sie szef albo sa szanse tylko 50/50 ze sie zlapie moment kiedy szyjka puszcza!!!
Jeden dr zaproponowal szef w 12 tyg ale dodal do tego szereg komplikacji ktore moga z tego wyniknac wiec byl on jeden na 6 innych ktorzy uwazali ze zalozymy w 16 tyg jesli szyjka sie skroci do 3cm. Szyjka zeszla z 3.79 do 3.49 w 15 tygodniu czyli niewiele. W czwartek mialam usg a we wtorek mialobyc kolejne. Dzieciatko stracilam w drugi dzien nowego roku zaraz po odpoczynku sylwestrowym cZyli nic nierobieniu- zero aktywnoaci fizycNej.
Ten dr ktory proponowal mi ten szef powinnien byc powiedziec ze bez niego moze sie nie udac... ale coz .. jak powiedzial ze szwem tez mogloby sie nie udac jak czytalam na forum wiec najlepsza metoda bylo poprostu zalozenie tego przez brzuch przed ciaza.

Do góry