reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odrzucenie przez Córkę MM

OsnowaM

Fanka BB :)
Witam tak jak w temacie moje dziecko odrzuciło całkowicie MM a ma 8 miesięcy… czy ktoś miał podobna sytuacje ze swoją pociecha ?
Ponad 6 miesięcy karmiłam ja tylko piersią a przed kolejne dwa jadła MM z powodu mojego stanu zdrowia i przebytej operacji.
Do tej pory nie było problemów z mlekiem, wręcz tylko nim się najadala po mimo rozszerzania diety.
W ciągu dni jadła 4 butle 180ml czasem i 5 w nocy.
Dodam ze jest okazem zdrowia - śmieje się nic ja nie boli, zachowuje sie jak wcześniej, Nic się nie zmieniło oprócz snu.
Zawsze na wieczór po kąpieli butelka i odrazu spokojnie sobie zasypiała, dwa bujnięcia na rękach i spala. A teraz różnie, po pierwsze już nie zasypia na rękach tylko wstaje cyrkuje wiec spróbowaliśmy w wózku i jakoś poszło … z tym ze raz jest cyrk do 23 a raz padnie O 20 tak jak spala do tej pory. W dodatku zaczęła przesypiać cała noc , szok gdzie zawsze było koło 2 przebudzenie na flachę.
Jest to dla nas mega dziwne bo po prostu wstała rano we czwartek my z mezem standardowo butelka upiła 15ml i tyle. Już nas to zaczęło zastanawiać.. następnej wcale nie chciała… i tak do dziś. Kiedy próbuje jej dać to aż ja wstrząśnie z obrzydzenia i ciagle na wymioty…. 🤯🤯🤯 wszystko inne je normalnie i ze smakiem. Staramy się jej dostarczyć jak najwiecej wapnia.
Kontaktowaliśmy poki co z lekarzem prywatnie telefonicznie kazał zmienić mleko ale nic to nie dało. Nie tknie mleka modyfikowanego a zwykle jej daje pół na pół z woda do owsianki to zje.
Pierwszy raz spotykam się z taka sytuacja. Nawet u innych nigdy nie słyszałam o takim problemie.
Jeśli ktoś miał/ ma podobny problem proszę o jakieś porady :(

reklama
Proszę sprawdzić czy nie zaczęły jej wychodzić ząbki.
Sprawdzić - czy ja się dotknie palcem dziąsła, to czy zareaguje tak jakby ją bolało.
Ze smoczka z butelki musi "ssać", a jak się poda jedzenie łyżeczką, to nie trzeba przednich zębów angażować.

Proszę sprawdzić czy nie zaczęły jej wychodzić ząbki.
Sprawdzić - czy ja się dotknie palcem dziąsła, to czy zareaguje tak jakby ją bolało.
Ze smoczka z butelki musi "ssać", a jak się poda jedzenie łyżeczką, to nie trzeba przednich zębów angażować.
Właśnie smoczek jest Ok. Ząbki mamy całe dwa na dole.
Próbowaliśmy jej mleko podać z łyżeczki, z bidonu bo wodę pije z Biboxa a nawet ze strzykawki bo lubi syrop z niej pic …
Mało tego jadła zupkę i odrobine mleka nabrałam z zupa to ta sama sytuacja drze ją..
ręce opadają

W dodatku zawsze jak mieszałam już butelkę z mlekiem to ten dźwięk odrywał ja od wszystkiego i patrzyła czy już jej niose mleko a teraz jak jej pokazuje butelkę to szybciutko odwraca głowę w druga stronę ..

Normalne rozszerzanie diety bez jakiś wymysłów. Warzywa owoce zupy czasem mus bez cukru.m, owsianka trochę chlebka. Teraz doszedł przez to nie jedzenie mleka jogurt naturalny serek biały itp

reklama
Pytanie jakie braki. Wapno można dostarczać z innym pokarmem. U nas trudnością było to, że syna prawie wszystko uczulalo. Jadł dużo różnych owoców, banany, jabłka, czasem mógł królika, u nas żaden nabiał ani jajka nie wchodziły w grę. Głównie dynia, cukinia, kasza jaglana. Syn nawet anemii nie miał

reklama
Do góry