reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odkurzanie

stepienk24_12

Zaangażowana w BB
Powiedzcie że ze mną jest cos nie tak że ja dziennie potrafię 3 razy odkurzać całe mieszkanie. Ostatnio sąsiadka zwrocila mi uwagę czy ja mam taki bałagan że aż muszę 3 razy w ciągu dnia odkurzać. No jak ma się dwoje dzieci w tym jedno które zaczyna raczkować to chce żeby było czysto. Czy to takie dziwne ?

reklama
Powiedzcie że ze mną jest cos nie tak że ja dziennie potrafię 3 razy odkurzać całe mieszkanie. Ostatnio sąsiadka zwrocila mi uwagę czy ja mam taki bałagan że aż muszę 3 razy w ciągu dnia odkurzać. No jak ma się dwoje dzieci w tym jedno które zaczyna raczkować to chce żeby było czysto. Czy to takie dziwne ?
Też często odkurzalam dopóki nie kupiłam robota, też parę razy dziennie. Teraz raz dziennie puszczam robota a dodatkowo biorę bezprzewodowy jak się gdzieś coś zadzieje np po jedzeniu okolice stołu 🤷‍♀️sąsiedzi potrafią mieć dziwne problemy, nie przejmuj się tym...

Nie normalne ja mam 3dzieci i chyba z 5razy zamiatam podłogę odkurzam też podłogę raz dziennie dzieci zawsze narusza bądź nabrudza to trzeba powiedzieć sąsiadce czy ona sówkę dzieci w brudzie trzymała 🤣

Ja odkurzam 2 a nawet 3 razy dziennie i nie widzę w tym nic złego mam 9 latka, 3.5 latka i biało rudą kotkę więc muszę odkurzać bo raz że dzieciaki nakruszą (młodszy kocha piasek kinetyczny) a dwa że kotka gubi sierść. Ja odnoszę wrażenie że sąsiedzi mają mnie za wariatkę bo w klatce mam głównie emerytów i szczerze to u nich nigdy nie słyszałam odkurzacza bo pewnie szkoda prądu i zamiatają tylko. Także uważam że odkurzając 2-3 czy nawet więcej razy nie robimy nic złego. My cały rok chodzimy po domu na boso i nie chce żeby mi się coś do stóp przykleiło 😉

A mnie dziwi, skąd masz czas na odkurzanie 2 razy dziennie przy dwójce dzieci 😅 sama mam robota i puszczam go 2 razy dziennie, ale i tak nie na każdej powierzchni jeździ, bo leżą zabawki. Mlodsze dziecko pełza, to widać po dziecku, że czysto nie jest 😕 do tego 2 koty.

Az zazdroszczę. Kiedy moj syn zaczal raczkowac obiecalam sobie ze będę odkurzać codziennie, na razie srednio mi to wychodzi a syn juz zaczyna chodzić. Odkurzenie calego domu to godzina roboty, nie mam tyle czasu. Ale w tym roku kupuję bezprzewodowy albo robot sprzątający zeby miec jeden odkurzacz na dole a drugi na górze i zeby samo utrzymanie czystej podlogi bylo latwiejsze.
Ja to jeszcze lubię od razu podłogę zmyc, bo samo odkurzenie to dla mnie malo.

Moja ciotka zmywa podłogę 3 razy dziennie :) niech kazdy robi jak uwaza.

A mnie dziwi, skąd masz czas na odkurzanie 2 razy dziennie przy dwójce dzieci 😅 sama mam robota i puszczam go 2 razy dziennie, ale i tak nie na każdej powierzchni jeździ, bo leżą zabawki. Mlodsze dziecko pełza, to widać po dziecku, że czysto nie jest 😕 do tego 2 koty.
Ja nie mam takiego robota tylko odkurzacz pionowy bezprzewodowy a mieszkanie też nie mam wielkie bo zaledwie 35m odkurzam przeważnie jak mała leży w łóżeczku a starszy bajki ogląda ale mimo że codziennie odkurzam to i tak po dzieciach widać że nie jest idealnie czysto 🤣🤣🤣

Ja nie mam takiego robota tylko odkurzacz pionowy bezprzewodowy a mieszkanie też nie mam wielkie bo zaledwie 35m odkurzam przeważnie jak mała leży w łóżeczku a starszy bajki ogląda ale mimo że codziennie odkurzam to i tak po dzieciach widać że nie jest idealnie czysto 🤣🤣🤣
No to jak ja biorę miotłę / mopa / zwykły odkurzacz to zaraz mam pomocnika. I nie powiem, fajnie, że dziecko tak się garnie do pomocy. Szkoda, że jak pomaga to mam 2 razy więcej roboty 😕 w takiej sytuacji zmotywowanie się do mycia podłogi (ma swojego mopa, którego mu moczę i myjemy razem, ale czasami skończy się to wylewaniem rączkami wody z wiadra, jak nie przyuważę od razu) czy innego sprzątania jest trudne.

reklama
No to jak ja biorę miotłę / mopa / zwykły odkurzacz to zaraz mam pomocnika. I nie powiem, fajnie, że dziecko tak się garnie do pomocy. Szkoda, że jak pomaga to mam 2 razy więcej roboty 😕 w takiej sytuacji zmotywowanie się do mycia podłogi (ma swojego mopa, którego mu moczę i myjemy razem, ale czasami skończy się to wylewaniem rączkami wody z wiadra, jak nie przyuważę od razu) czy innego sprzątania jest trudne.
U nas to samo. Ja myję podłogi tylko wtedy, kiedy mały śpi. Nie da się przy nim po prostu.

A z odkurzaniem codziennym już odpuściłam. Oczywiście, jak cos sie wysypało itd.,to trzeba odkurzyć. Ale tak to, co 2 dni odkurzam, a myję 2 razy w tygodniu. Bo juz mnie męczy, ze dziecko śpi 1.5h w południe, a ja nawet na 2min nie usiądę, bo obiad, sprzatanie, prasowanie... 🥴

reklama
Ja lubię mieć czysto, może nawet przesadnie, nawet nie będę mówić co jeszcze sprzątam codziennie bo wyjdę na wariatkę 😜Robota puszczam jak nas nie ma w domu, chyba ok 45 min mu potrzeba żeby wszystko obleciec. Pionowy tylko doraźnie, w razie potrzeby używam ale mam już spore dzieci i to wystarcza. Sąsiedzi, zwłaszcza ci, którzy nie mają dzieci nigdy tego nie zrozumieją... Ludzie potrafią robić uwagi naprawdę o wszystko.

Do góry