reklama
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Nie sugeruj się normami przy wynikach, ogromna większość laboratoriów stosuje uśrednione normy (czyli mężczyzna, kobieta, średni wiek). Nie jestem lekarzem ale nie widzę w tych wynikach nic szokującego.
W sumie zapomniałam o tym fakt ale te neutrofity ma bardzo niskieNie sugeruj się normami przy wynikach, ogromna większość laboratoriów stosuje uśrednione normy (czyli mężczyzna, kobieta, średni wiek). Nie jestem lekarzem ale nie widzę w tych wynikach nic szokującego.
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
Zwróć uwagę na to, że obniżony jest ich procentowy udział, ilościowo są w normie. Mój wcześniak ma neutropenię i neutrofile na poziomie pół tysiąca. Tutaj naprawdę nic nie wygląda źle.W sumie zapomniałam o tym fakt ale te neutrofity ma bardzo niskie
Nie masz się czym martwić. Normy , które masz podane nie są dostosowane do takich maluszków. Mam dwie małe córy, jedna 2.5 roku , druga 4 latka. Przynajmniej raz na 3 miesiące robię im rutynową kontrolę badań. Przy pierwszych wynikach tak się strasznie stresowałam ,bo miałam pozaznaczane za wysokie i za niskie normy,a okazało się , że maluchy mają zupełnie inne tabelki. Jedyne co to żelazo ma troszkę za wysokie. Żadnego stanu zapalnego (CRP) organiźmie nie ma. Głowa do góry i odpuść ,bo jest wszystko w porządku. Pozdrawiam
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
A, racja, zapomniałam o tym. @Carola320 zrób edycję postu i zakryj swój pesel.Kochana ja bym jeszcze pesel na Twoim miejscu zamalowała.
MatkaFrankowaPanikara
Matka Frankowa
To żelazo nie jest za wysokie, dla 10 miesięcznego dziecka norma jest do 185.Nie masz się czym martwić. Normy , które masz podane nie są dostosowane do takich maluszków. Mam dwie małe córy, jedna 2.5 roku , druga 4 latka. Przynajmniej raz na 3 miesiące robię im rutynową kontrolę badań. Przy pierwszych wynikach tak się strasznie stresowałam ,bo miałam pozaznaczane za wysokie i za niskie normy,a okazało się , że maluchy mają zupełnie inne tabelki. Jedyne co to żelazo ma troszkę za wysokie. Żadnego stanu zapalnego (CRP) organiźmie nie ma. Głowa do góry i odpuść ,bo jest wszystko w porządku. Pozdrawiam
angeliskax
Moderator
Wyniki są dobre. Nie wiem czym jesteś załamana?
Nie martw się tak Normy w laboratoriach są różne i nie wyciągaj pochopnych wniosków jak się nie znasz na badaniach !
Jak dla mnie wyniki maluszka są dobre.
Nie martw się tak Normy w laboratoriach są różne i nie wyciągaj pochopnych wniosków jak się nie znasz na badaniach !
Jak dla mnie wyniki maluszka są dobre.
reklama
KundaKunda
Fanka BB :)
Jak po wizycie u lekarza?