reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kikolek - gratki... widzisz, nie jest źle...
Polaa - jenyy ale masz kobieto grzeszki , buhahahahaha, jedna kroma!
Maxwell - gratki, potwierdzam.. z czasem waga skacze jak chce.. czyli nie spada tak jak na początku, ale ... idzie powoooli w dół.
Martolinka - muszę spróbować tego ptasiego.. wczoraj nutelką musiałam się czestować z 2 sępami małymi:-D

reklama
Witajcie kochane dukanki!!!
coś mi nie pasowało wczoraj z tym przepisem, ze jest w nim jogurt owocowy . Na mozg mi padło , przeciez ja robiąłm z przepisu dwie strony dalej!!!! przepraszam za blad . Oto przepis

0,5 szklanki mleka 0%
1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
2 białka
3-4 tableki słodzika
pół opakowania żelatyny (polecam Oetkera)
łýżeczka kawy rozpuszczalnej i/lub aromat waniliowy

Melko zagotowuję z kawą. Rozpuszczam w takim żelatylę. Dodaję to do jogurtu i razem miksuję. Na końcu dobrze ubite białka. Jeszcze raz wszystko zmiksować i do lodówki
icon_e_wink.gif
Takie mleczko jest bardziej kremowe i puszyste. Poniżej prezentuję efekt końcowy
icon_e_smile.gif

Zastanawiałam się jak by tu zrobić, żeby uzyskać smak owocowy bez konieczności używania jogurtu owocowego i wymyśliłam, że następnym razem zamiast mleka użyję naparu z herbatki owocowej
icon_e_biggrin.gif

Kilolek GRATULACJE!!!!! niektorzy ostrzegaja zeby nie zjesc całego na jednym posiedzeniu bo czasem mleko i słodzik powoduje zastoje :)

U mnie też po wczorajszym P w górę... o 100g, ale ... do końca tygodnia faza 2 , a potem witaj fazo 3...

To pewnie nie mozesz sie juz doczekac:) owocki, pieczywko, makaron, suuper:) przy fazie drugiej to faza trzecia to jest jak normalne jedzenie:)

A ja mimo @ 0,5 kg mniej:-)..
Dzisiaj na obiad Skubance Teściowej (...)

Gratulacje kolejnego spadku. Jak ci wyszly te skubance?

no ciekawe... u mnie w pracy wszyscy mówią, że niezdrowa i zebym nie stsowała ale nie sądzęby w tym programie coś zlego powiedzieli, bo wydawca książek dukana jest sponsorem DDTVN.

No tak, zazwyczaj wypowiadaja sie ci, ktorzy pojecia nie maja na ten temat, ale dobrze, ze sie nie przejmujesz i idziesz dalej:) no a jesli to sponsor to na pewno powiedza, ze to najzdrowsza i najlepsza dieta ze wszystkich hehe.

(...) waga z suwaczka wrocila - mysle ze to zatrzymana woda z @.

Super, gratulacje.

(...)wczoraj nutelką musiałam się czestować z 2 sępami małymi:-D

Ana, daj przepis na nutelke z ktorego korzystalas:) czy rzeczywiscie krem przypominal nutelke?

Martolinka super brzmi to ptasie mleczko, chyba tez sie skusze na dniach:)

A ja dzis na P, na sniadanko jajeczko sadzone i bulka z mikro z wedlina, na obiad jeszcze nie mam weny:) ale mnie dzis ciagnie do slodkiego wiec albo beda nalesniki z serem albo jakis deserek wieczorem hehe.
Pozdrowka dla wszystkich odchudzajacych sie!

Pianistka - oto przepis,,, mi smakował, może nie była aż taka słodka jak nutella, ale ... / daję 6 łyżek mleka nie 7 i mleko leję na oko, patrzę na konsystencję.../

NUTELKA LIGHT
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
1 czubata łyżeczka odtłuszczonego kakao
3 czubate łyżki słodzika w proszku
8 kropli aromatu orzechowego
2 płaskie łyżki odtłuszczonego mleka w płynie

MOZNA EWENTUALNIE DODAĆ: 1 żółtko ze średniej wielkości jajka
1. Zmiksować razem mleko w proszku, kakao, słodzik, aby uzyskać jednolitą masę bez grudek.
2. Dodać mleko w płynie i ewentualnie 1 żółtko. Ręcznie wszystko wymieszać przez kilka minut, aż do otrzymania kremu o gładkiej i błyszczącej powierzchni

Hej:-)
No i nie zdążyłam z tym programem, jak włączyłam tv po powrocie z pracy, to akurat była końcówka:-:)-(..co w końcu gadali na ten temat?
Pianistka, powiem Ci, że wyszły super!!I bardzo smakowały nie tylko mi, ale i mojemu S.:-)
Dziewczyny, gratuluje kolejnych spadków wag:-)!!
Aza, ja korzystam ze stronek, co podały dziewczyny wyżej, no i sama coś tam kombinuję..

aaa dziewczyny zaraz rabne ta dieta chyba, znowu sie dzisiaj pokusilam na rybke w panierce smazona na oleju;/;/;/ niedobrze mi teraz po niej, a maz wlasnie jest w kuchni i jakas salatke robi i jak tu byc na diecie?? Jeszcze mi powiedzial:" Mam nadzieje, ze bedziesz jadla i nie chce slyszec ze gruba jestes" no i co Wy na to? AA nie mam juz sily, schudlam tyle ile chcialam a cos mi odbija, jak zjem cos wiecej to wydaje mi sie ze wygladam juz jak slon:( mam dosc...

reklama
Do góry