reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Anadri bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!! tym razem się uda
Anawawka geratulacje kochana!!!! przyjemnie jak jeszcze w ramach bonusu cos spada,
Kilolek napisz mi co jadłas wczoraj , co zjesz dzis? moze cos poradzimy

reklama
Anawawka słyszałam. Dukan tych 3 faz nie zawarł w żadnej ze swoich ksiażek . Jest to tłumaczenie z angielskiej strony o Dukanie. Nie wiem , czo on przyłożył do tego reke , czy nie. Ja trzymam sie pierwszej książki i na dobre mi to wychodzi:)

Martolinka - ja właśnie teraz do tego dotarłam - dokładnie jak mówisz, w żadnej książce nie ma nic na ten temat.Jestem 17 dzień na fazie 3, a widzę, że niezbyt szaleję z wprowadzaniem nowych rzeczy i waga raczej ma tendencję spadkową. Wg Dukana i testu moja waga teoretyczna łatwa do utrzymania to 52,39 - więc może mój organizm to sam wie i stara się ją osiągnąć?
Może Dukan dlatego, tak wymyślił, bo wiele ludzi szalało na fazie 3, organizm głupiał i ... wiele się zniechęciło.. sam zachęcał do odwiedzania swojej strony , bo tam na bieżąco zamieszcza zmiany dietowe...

Anawawka Tak być moze, bo jak ktos nie zna umiaru to szybko mu kg wroca. Podchodze do tego nieufnie :) ale z dwojga złego lepiej podzielic sobie na 3 ETAPY niz wrocic do złego odzywiania :)
Moze dobijesz do tych 52?
Mi Dukan pokazał optymalna wage jak 70,8 . Ja załozyłam 72 a waga spadła do suwaczkowej i sie trzyma . Moze cos w tym jest

Dziewczyny nie pamietam dokladnie ale postaram się. Trochę podjjadałam ale same dozwolone rzeczy, moze to przez to? moze jem za czesto

wczoraj:
sniadanie:
2 naleśniki (jajka, 3 yżki otrąb łacznie) z jogurtem +słodzik + olejek pomarańczowy
II sniadanie:
ptasie mleczko z połowy jogurtu
3 kotleciki z indyka z ketchupem
obiad:
kurczak pieczony bez skórki, mięsko mielone w sowie bolońskim (po trochu, resztki z poprzednich dni), ogórek kiszony
"podwieczorek"
tatar z cebulą i ogórkiem kiszonym
serek homogenizowany +slodzik+ aromat waniliowy
kolacja:
jajko na twardo, kilka plasterkow wedlny drobiowej, pół pomidora, pół ogórka kiszonego, kawałek ogórka konserwowego

dzisiaj
śniadanie:
jako na twardo, pół pomidora, szczypiorek, serek wiejski
II sniadanie:
3 kotleciki z indyka z ketchupem
obiad: (zamierzam)
duszony kurczak w papryce

dalej jesczez nie mama pomyslu

w dni PW podjadam: kotleciki, warzywa, czasem wędlinę drobiową

pije tylko kawe, herbate i wode.
Nie pije coli, nie uzywam mazeiny

a moze wczoraj za duzo jajek? moze to powodować wzrost wagi?

Anawawka Tak być moze, bo jak ktos nie zna umiaru to szybko mu kg wroca. Podchodze do tego nieufnie :) ale z dwojga złego lepiej podzielic sobie na 3 ETAPY niz wrocic do złego odzywiania :)
Moze dobijesz do tych 52?
Mi Dukan pokazał optymalna wage jak 70,8 . Ja załozyłam 72 a waga spadła do suwaczkowej i sie trzyma . Moze cos w tym jest
moja optymalna wg dukana to 63, także jesczez sporo pracy przede mna. Załozyłam 70 z zastrzeżeniem, ze jakby mi dobrze szło to jeszcze trochę bym dąłaradę

Ostatnia edycja:
Kikolek - do tej pory nic mi do łba nie przyszło... chyba że jedno delikatne - może Twój organizm na jakiś składnik jest uczulony - źle reaguje czy jak to tam nazwać i ... po prostu puchniesz od niego..

Edit. ja bym też spróbowała odstawić ketchup , wiem, że własnej roboty, ale ten ocet w składzie.

Ostatnia edycja:
Kilolek tatar z czego jadłaś?
wedlina drbiowa ile ma w swoim skladzie tłuszczu?
KOchana tylko sie nie poddawaj. Wiem , ze taki ciagle wzrosty moga zdemotywowac, ale na pewno w końcu ruszy!!!!

wędlina nie wiem ile ma tluszczu, bo na wage kupowana, wylada na taka z małą ilością no cięzko wytlumaczyć ale wyglądąła na jedną z lepszych
tatar wołowy 6% tłuszczu

na poczatek postanowilam ograniczyc jajka i slodzik. Zrezygnowac z podjadania (oj cięzko) i ustaliłam stale pory posilków, co 3 godziny.
Nie wiem czy to z tego wynika czy tez przypadek ale ubyl dziś kilogram. Oby jutro nie wzroslo !

reklama
hejka,

dziś:
ś: 3 jajka na miękko, woda z sokiem z limonki
II ś:
o:
d:
k:

kilolek zazdroszcze tych "stałych pór posiłków". ja jakos nie moge ustali sobie rytmu. może będe ustawiala timer na kuchence i jak bedzie piszczał tzn. że czas na jedzenie :D

moja waga optymalna wg dukana to 55,80 kg. i mam ja teoretycznie osiągnac 27 grudnia. nie uwazacie ze to za szybkie tempo jak na 45 kg?

Ostatnia edycja:
Do góry