reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kikolek - tak przeważnie jest, że w styczniu /lutym kobitki orientują się, że niedługo wakacje i warto zrzucić nadmiar...;-)ja też tak miałam do zeszłego roku, ale diet nie stosowałam... aż wreszcie okazało się, że niestety normalny tryb życia , który prowadziłam zarzuciłam i ... kg zaczęły piąć się w górę... aż przyszło opamiętanie , gdy się okazało, że moja własna matka jest na diecie:-D i dukan zawitał w moje progi.

reklama
hehe nizupelni to mialam na mysli
Odchudzac to sie odchudzaja wszystkie wiosną ale mają po 5 kilo do zrzucenia albo tylko im sie wydaje, ze mają co zrzucać. A tu juz kolejna osoba co koło 30 musi się pozbyć.

Pól dnia przesta.lam przy garach. Nie mam pojęcia jak nasze abcie sobie radził z proadzneiem domu jak wszystko od majonezu po ser musiały same zrobic. Ja po jednym dniu wysiadam. Troche mi się już nudziła moja dieta wiec trochę chciałam urozmaicić. Zrobiłam:
lasagne (dla mnie wersja na plackach tortilli - no ujdzie)
kotlety z indyka (2 rodzaje, na zaś do zamrożenia)
ptasie mleczko pomarańczowe
ser żółty (mdły i bez smaku ale może z ketchupem będzie zjadliwy)
ketchup - wlasnie się pyrkoli, jeszcze pare minut
i nastawiam sie jeszcze dzisiaj na pizze ale musze najpierw ten ketchup dogotowac. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
no urobilam sie naprawde a dzieci widywałam przelotem tzn one przelatywały

wyczytalam na forum dukana 2 rzeczy:
1) nie powinno się jeść proszku do pieczenia, bo zawiera mąkę
2) w kazdej fazie można jeść koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki (pnoć "metoda dukana" st. 41 - ja mam tą druga więc sprawdzić nie mogę)
w obu przypadkach jestem w szoku. Ekspertki wypowiecie się?

ad 1.Kilolek faktem jest ze w zadnym przepisie diety Dukana nie spotkałam sie z proszkiem do pieczenia . Nie mam go w domu teraz wiec nie wiem co jest w skladzie- tu stosuje metode ograniczonego zaufania. Czego nie jestem pewna- nie jem!!!
ad 2 . Koncentrat pomidorowy wolnio stosowac w małej ilosci w dni P II fazy i potem dowolnie w dni PW. Pomidorow z puszki nie stosujemy w dni P . W dni PW traktujemy je jako "normalen warzywa"

Dzieki martolinka.
W proszku do pieczenia faktycznie jest mąka pszenna, a większość przepisów ma go w składzie :( zawalił się mój światopogląd :/ musze się teraz nauczyć piiec te przepisiki na drożdżach

ketchup polecam (ja robilam z połowy przepisu wyszedł pół litrowy słój)

KETCHUP
( wychodzi 1 litr )

[FONT=&quot] Składniki:
dwie puszki krojonych pomidorów w puszce,
5 średnich cebul,
1 kostka cielęcego rosołka,
3 łyżki 10% octu,
1 płaska łyżka słodziku w proszku,
Wykonanie:
Pomidory, cebulę i kostkę prażyć na małym gazie przez 1/2 godziny, nastepnie rozdrobnić blenderem dodając pozostałe składniki. [/FONT]

hehe nizupelni to mialam na mysli
Odchudzac to sie odchudzaja wszystkie wiosną ale mają po 5 kilo do zrzucenia albo tylko im sie wydaje, ze mają co zrzucać. A tu juz kolejna osoba co koło 30 musi się pozbyć.
mi to i ze 40 by się przydało :( ale nie wiem czy tyle dam rade, bo nigdy szczypiorkiem nie byłam. zawsze byłam mocnej kości ;) a u mnie dieta to nie tylko względy estetyczne, chociaż te oczywiście też, ale niestety musiałam zacząć o siebie dbać :( siadł mi kręgosłup :( bywało, że nie mogłam się z łóżka podnieść :( no i ciśnienie też zaczęło skakać :(

no wiem dokładnie o czym mowisz, bo mi tez zacząl siadac kregosłup i mialam problemy by się podnieśc. Na pierwsze piętro z zadyszka wchodziłam. Jak schudlam pierwsze kilogramy to usiedziec w miejscu nie moglam takiego powera dostalam, bo tak mi lekko bylo

Hej dziewczyny:-)
Gawit i Kilolku - dobrze Was rozumiem, ja nie dość, że kręgosłup (do tego siedzę 8 godzin przy biurku), to jeszcze kolano (po wypadku samoch. miałam złamaną rzepkę w kolanie)..no i przy nadmiarze kg, znów zaczęłam odczuwać to kolano (i kuleć), teraz jest już o niebo lepiej!!!:tak:
Muszę się pochwalić, że minęłam magiczną granicę!!!Waga stałą i stała, a tu niespodzianka:-)

reklama
Gawit najwazniejsze , ze wziełas aie w garsc i teraz starasz sie naprawic swoje zdrowie :)
Maxweel u mnie taka granica było 82 kg:/ nie chciało spasc , rosło , stało. Ale potem juz poooooszło :) gratuluje!!!!

Do góry