reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

oo a czemu z Finlandi? Inny nie dobry?
ja słodze tylko jedną rzecz - serek homogenizowany :D wszystko inne gorzkie, kawa, herbata ale ten serek ratuje mnie jak mnie slodke najdzie tyle, ze slodzikiem taki gorzkawy jest. niestety do tej pory nie zrobilam ptasiego mleczka (z braku czasu) a chcialam też mufinki zrobić (niestety przepisu nie mogę znaleźć)

reklama
maxwell u mnie waga troche ponizej suwaczkowej , ale po dniu P tak czest jest :)
Mi waga rosła/stała podczas @. Anawawce podczas owu z tego co pamietam
Duzo Ci podskoczyła?
Podskoczyło mi 600g:-(..ale plus jest tego taki, że teraz mniej więcej już wiem, kiedy mam owulację;-):-)..
oo a czemu z Finlandi? Inny nie dobry?
ja słodze tylko jedną rzecz - serek homogenizowany :D wszystko inne gorzkie, kawa, herbata ale ten serek ratuje mnie jak mnie slodke najdzie tyle, ze slodzikiem taki gorzkawy jest. niestety do tej pory nie zrobilam ptasiego mleczka (z braku czasu) a chcialam też mufinki zrobić (niestety przepisu nie mogę znaleźć)
Kilolek, ja wczoraj zrobiłam sobie czekoladę:-) - była dobra, troche za słodka, ale to uwzględnię następnym razem, jak będę robić ponownie..a robiłam wg przepisu:
Czekolada łaciata
Masa kakaowa :
4 łyżki mleka w "proszku"
1 łyżka kakao
4 łyżki mleka płynnego
olejek śmietankowy
1/2-1 łyżeczki słodzika w pudrze ( to nie są rozduszone tabletki słodzika !! )
Wszystko razem wymieszać do uzyskania w miarę jednolitej masy
Masa mleczna :
4 łyżki mleka w "proszku"
3 łyżki mleka w płynie
1/2 - 1 łyżeczki słodzika w pudrze
olejek waniliowy
Wymieszać tak jak wyżej .
Potrzebne nam będą papierowe foremki średnicy 4 cm lub jak ktoś chce może do jednego pojemniczka nakładać .
Masę nakładamy na przemian .
Zostawiamy do zastygnięcia i "wyschnięcia masy " kilka godzin .

A muffinki robię z przepisu Pianistki ze str.147:-):-)

maxweel 600 g to duzo jak na owulacje!! uwazaj na mleko w proszku i kakao. To one sa głownymi powodami wzrostów i zastojów!!! Nie uzywałam ich w ogole:cool2:

Maxwell tak na 100%. Podczytywałam forum dukana i uczyłam sie na innych bledach. Takze postaraj sie obejsc smakiem :) wiem , ze to zaweza pole do popisu , ale po co dluzej sie odchudzac i meczyc jak moze to przebiegac sprawnie :)

ja dzisiaj ciagle glodna jestem :( zauwazyłam, ze to u mnie norma 5 dnia P. Jutro się opcham warzywek :D ale i do slodkiego mnie straszliwie dziś ciagnie, a tu serek sie skończył, slodzik też... jutro nie daruję musze wreszcie sernik upiec

martolinka - ostry zawodnik z Ciebie!!! będę miała dużo pytań, jak skończę karmić ;-)

bardzo dziękuję za komplement:tak: mam ebooki , którymi w razie potrzeby służę:tak:
ja dzisiaj ciagle glodna jestem :( zauwazyłam, ze to u mnie norma 5 dnia P. Jutro się opcham warzywek :D ale i do slodkiego mnie straszliwie dziś ciagnie, a tu serek sie skończył, slodzik też... jutro nie daruję musze wreszcie sernik upiec

zrób koniecznie sernik :) mozna dosypac cynamon , do tego kawka z mlekiem mmmmm;-)

reklama
Mi waga się trzyma suwakowej choć faza 3 5 dzień, ale nie przesadzam z "normalnym jedzeniem"... a jabłko, które zawsze było niezbyt lubiane teraz zamienia się prawie w główny posiłek ;-).. ale nerwy są , więc może dlatego.

Do góry