reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Wow , ale wątek się rozwija, gratulacje dla spadkowiczów,,,
U mnie ogólnie dieta trochę przeszła w modyfikację w piątek i sobotę - na obiad w piątek paluszki rybne, a wczoraj kaszanka z pateli.. i tylko 200g do przodu..., a jeszcze mam dni płodne, więc ogólnie nie jest źle, jeszcze kilka dni fazę 2 pociągnę i wrzucam się jednak na 3... co ma być to będzie...

reklama
A ja dziś znów na P - dziś na obiadek łosoś w folii+ jogurt albo kefir..:-)

Widzisz Kilolku,jak ładnie Ci waga leci!!!:-):-)
Pianistka, a z którego przepisu korzystasz na te muffiny?
Mama - czyżby mała podłamka dietowa? Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej, zobaczysz!;-)
Polaa, jak mąż tak Ci mówi, to widać, że też ładnie Cię "ubywa":tak::tak:
Etna, dzięki za te słowa o poparciu lekarskim - czasami mój coś tam bąka, czy na pewno jest to zdrowa dieta..a tu proszę - mam argument:-)
Wyjątkowa, także gratuluję tych 3 kg!:-)

nie no coś ty :) nie mam podłamki tylko tak sie smieje bo jakos najszybciej to te kg nie chcą spadac :) ale jakos idzie. Mnie dieta nie przeszkadza.......

zmierzylam się, w pasie 13 cm mniej. Myslę,z e nei rzuca się w oczy, bo ja zawsze chodze w "obciskających gaciach", a w gaciach mam 6 cm mniej niz bez nich. Teraz będę musiala sobie mneijsze kupic :d a no i ciuchy na mnei wiszą, probowąlam znaleźć w szafie cos mniejszego alle niestety trochę jeszcze muszę schudnąć, by nosić starsze ciuchy, z pół rozmiaru jeszcze.

Kilolek super wynik!!! normalnie gratulacje i zazdroszcze :D
a ja dzisiaj na obiad miałam mielone "smazone" na patelni...... miałam mielone wołowe no i zrobiłam tak jak zwykłe [czyli wiadomo cebula, jajko, przyprawy] tylko zamiast wymieszać z bułką to z otrębami i siup na patelnie, kropla oleju i podlewałam wodą zeby sie nie spaliły a potem przypiekałam i wyszły prawie jak prawdziwe :) zjadłam z pomidorkiem, ogórkiem i buraczkami. Ufff najadłam sie jak bąk. U mnie to uczta bo zazwyczaj gotowane mięcho a to dlatego ze najszybciej ;/ no i na tym zrobie zupe wiec kazdy poje ;] Ja mam mięso, mąż zupe a Marcel i jedno i drugie ;] Niestety teraz nie mam czasu na gotowanie kazdemu z osobna :)

(...)Pianistka, a z którego przepisu korzystasz na te muffiny?(...)

Ja robie z takich proporcji:
2 lyzki otrab pszennych
4 lyzki otrab owsianych
2 jajka
pol lyzeczki proszku do piecz.
2 czubate lyzki serka homo naturalnego

Bialka ubic na sztywna piane.
Zoltka zmiksowac z serkiem, proszek do piecz. wymieszac z otrebami i dodac do zoltek, zmiksowac.
Bialka dodac do masy, delikatnie mieszajac lyzka.
Masa wychodzi pulchna i mi wystarcza na 6 muffinek (mam na 2 dni). Zazwyczaj rozdzielam ja na pol i polowe robie na slodko a polowe wytrawnych.
1. Muffiny na slodko - do pulchnej masy dodac slodzik, wanilie i troszke otartej skorki z cytryny. Mozna tez dodac cynamon, kakao (jeszcze nie probowalam), podobno nawet jogurt owocowy (tez jeszcze nie probowalam). No i sa tez przepisy ze dodaje sie cole zero (wyprobuje nastepnym razem i napisze jakie wyszly:).
2. Muffiny wytrawne - do masy dodac szczypte soli, super wychodza z pokrojonym w kawaleczki lososiem wedzonym, mozna tez zrobic z szynka i ziolami jakimi chcesz, mozna dodac warzywa (utarta marchew, szpinak itd.).

No i ja uzywam takiej blaszki specjalnej na muffiny, wykladam dziurki pergaminem. Pieke ok. 35 min. w 170st.

wow Kilolek, super wynik :) moje gratulacje!! widzisz, juz trzeba mniejsze ciuszki, to cieszy co nie??:)
Pianistka jutro robie muffinki chyba, narobilas smaka jak nie wiem co:tak:

ja teraz zjadlam dwa jajka na twardo (nie przepadam za jajkami na twardo ale moge byc ostatecznie - na miekko jadlam juz dzisiaj-uwielbiam:D) a wlasnie zauwazylam, ze nie mam twarozku na kolacje i poszly jajka w ruch:D jeszcze sa udka w lodowce ale nie chce jesc juz dzisiaj bo na obiad sobie pofolgowalam troszke:zawstydzona/y:
jutro same P wiec pojda ze 3 udka heh:)

Pianistka, przepis wypróbowany i nawet smakowały mojemu S.:-D
Zrobiłam w wersji wytrawnej i wyszło mi 6 sztuk:-D:-D.
Teraz kolacyjka: muffinki plus sałatka z tuńczyka..

Dziewczyny, zauważyłam, że teraz masę jajek zużywam, macie też tak?:-)

maxwell - ja jak bylam na pierwszej fazie jak zaczynalam Dukana to jajka tak schodzily, ze sie az sama dziwilam a jak maz sie pytal co kupic i jak za kazdym razem powtarzalam - tylko nie zapomnij o jajkach - to sie smial. a potem juz mial zakodowane, ze jajka musi kupic:D dokladnie nie pamietam ile mi ich schodzilo ale baaardzo duzo:D

maxwell - ja jak bylam na pierwszej fazie jak zaczynalam Dukana to jajka tak schodzily, ze sie az sama dziwilam a jak maz sie pytal co kupic i jak za kazdym razem powtarzalam - tylko nie zapomnij o jajkach - to sie smial. a potem juz mial zakodowane, ze jajka musi kupic:D dokladnie nie pamietam ile mi ich schodzilo ale baaardzo duzo:D
U nas właśnie podobnie jest:-D..jajka najbardziej pożądany produkt w mojej kuchni..mój się ze mnie nabija, że jeszcze trochę i sama zacznę znosić jajka - dowcipniś;-)

reklama
dobre:):):) Moj na taki pomysl nie wpadl jeszcze i tak nie mowil:) ale wlasnie widze ze Ty juz stracilas ponad 5 kg a w jakim czasie?? Super;)

Do góry