reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kikolek - jak ja zgrzeszę z własnej winy to więcej spaceruję i ... robię sobie proteinki, a że coraz częściej grzeszę, to więcej próbuję chodzić... w gruncie rzeczy Dukan mówi o 0,5 -godzinnych spacerach w fazie P+W...
Co do ćwiczeń, zaczęłam ćwiczyć brzuch... robię z dziewczynami huśtawkę ;-), próbuję podnosić je na stopach itp... a że brzuch jeszcze nie jest zadowalający to zobaczę co jeszcze mogę wykonywać i .. spróbuję.
Polaa - super, że waga stoi ... a ja się jakoś boję tej fazy 3 i na razie kształcę 2.... sama nie wiem czy jeszcze jednego kg nie zgubić...;-)

reklama
Witajcie!!!
maxwell swietnie!!! naprawde super wynik!!!Czujesz juz róznice np. w ciuchach?
to samo Pianistka i Mama!!!:tak:
Anawawka nie bój sie 3 , ale warto na nia przejsc jak juz bedziesz zadowolona z efektu:happy2:
Kilolek staraj sie kochana w takim razie unikac takich imprez;-)mysle , ze nie zrozumieja Twojej diety , bo jak napisałas najesc i napic sie to swietosć. Idz i nie grzesz wiecej!!:-p;-)
A u mnie spadek po tygodniu 0,300g . Dziś proteinki wiec pewnie jeszcze mi spadnie

martolinka - gratuluję! :)) ja sie dzisiaj rano tez wazylam i 0.5 kg mniej a jadlam normalnie tzn oczywiscie bez przesady ale ziemniaki i chleb jadlam(w bardzo malej ilosci), dzisiaj tez same P. ale juz mysle o jutrzejszym obiedzie:tak:

Czesc cioteczki, ja dzis na PW i tylko mysle co by tu na obiad wszamac:) Kupilam fajna wolowinke, myslalam zeby zrobic strogonof ale sama nie wiem hehe. Oj, zeby tylko takie dylematy w zyciu miec:) a tak powaznie, ta dieta sprawila, ze zdrowiej sie odzywiam i lepiej czuje, nie mam juz klopotow zoladkowych (po daniach ciezkostrawnych bolam mnie zoladek zazwyczaj), wchodze juz w stare dzinsy:) Poza tym jestem najedzona i nie mam wyrzutow nawet jak sie najem do syta, super!

A wy co tam dzis pichcicie na obiadek?

Ja zapałałam miłością do nóżek kurczaczkowych pieczonych w piekarniku, a że mam dziś P więc sosik tylko do nich i będzie wyżera.... a na deser mam od wczoraj krem czekoladowy z tofu

Ja zapałałam miłością do nóżek kurczaczkowych pieczonych w piekarniku, a że mam dziś P więc sosik tylko do nich i będzie wyżera.... a na deser mam od wczoraj krem czekoladowy z tofu

Super, wczoraj widzialam na polce w sklepie tofu i pamietam, ze gdzies w necie widzialam dukanskie lody z tofu, ja niegdy tego nie uzywalam w kuchni i w sumie nie wiem, z czym to sie je. Mozesz wstawic przepis na ten krem? Szczerze mowiac zjadlabym tez lody, ale nie zapisalam tamtego przepisu i nie wiem jak zrobic heh.
No i wciaz nie mam kakao. Pomidorow/przecieru bez cukru tez nie znalazlam a potrzebuje.
Banana - moze ty masz namiar na jakis przecier bez cukru?

Pianistka - zmniejszyłam proporcje o pół. a przepis jest taki 200g tofu, 4 łyżki stołowe beztłuszczowe białego serka, 2 łyżki jogurtu waniliowego / ja dałam zwykły / , 2 łyżeczki odtłuszczonego kakao i 2 łyżki bądź więcej stołowe słodzika - wszystko zmiksować na jednolitą masę i wstawić na godzinę do lodówki...

Ja dziś P więc na śniadanie owsianka, na obiad pierś z kurczaka smażona bez tłuszczu w panierce z otrąb. Na kolacje serek wiejski i 2 jajka na twardo.
Anawawka a tofu można jeść na Dukanie? ja nigdy nie używałam a brzmi smakowicie :)

Banana - ja nie wiem, ile mam wzrostu, ale ok. 162-165, ja nie patrze na ten BMI tylko na kilogramy hehe:) ja tez na uderzeniowce stracilam 2 kg i potem stanelo, teraz kolejne pol i stoi. Jaka ty masz wage? Pewnie zblizona do mojej, bo tez wolniej kg leca? Ja sie pocieszam, ze nawet jak malo schudne to troche nawyki zmienie, nie bede jesc tyle slodyczy, ciasteczek, ziemniakow itd. zawsze to jakis plus:)

hahaha,ale mnie rozbawilas :))) wprawdzie mam troche wiecej wzrostu - 170cm, ale do twojej wagi bardzo mi daleko :)))
obecnie waze 67, a jak mialam 63 kiedys dawno (przed ciaza) to juz wszystko na mnie wisialo,dlatego daze do 65-64kg i bedzie ok. na razie udalo mi sie wejsc w moje najchudsze spodnie przedciazowe (choc w udach troche ciasno),wiec jestem na dobrej drodze :)
dzis 3 dzien normalnego jedzenia. ani nie schudlam ani nie przytylam na razie. jeszcze dwa dni i powrot do P.
No i wciaz nie mam kakao. Pomidorow/przecieru bez cukru tez nie znalazlam a potrzebuje.
Banana - moze ty masz namiar na jakis przecier bez cukru?

wszystkie koncentraty,ktore tu kupuje albo w tesco,aldi czy netto w takich tubkach,jak pasta do zebow, sa bez cukru

reklama
Do góry