reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
hej hej
ja się zastanawiam czy nie wydluzyć nieco tej fazy uderzeniowej. Do 10 dni. Jak myslisz martolnka??
(muzę wydrukować ta książkę, nic nie moge doczytac tak bokiem grrr) narzekacie na I faze a mi zupelnie nie przeszkadza, teraz się zastanawiam nawet czy jak będę się co 5 dni obżerała warzywami to czy nie będzie ttrudniej potem 5 dni na proteinach niz teraz. Zobaczymy
Trochę monotonie odczuwam :( ale jak sobie te otręby wreszcie kupie to będzie git. Zmaowiłam jesczez w jednym sklepie dla pewności.
A no iw agę musze na allegro kupić, bo tylko w jednym sklepie są i tylko sprężynowe :/

Sluchajcie, co z tym mięsem? Ja jem raz dziennie i troche wędliny a tak to głownie ryby i jogurty. Za mało? Jak pierwsze 2 dni nie jadlam mięsa wcale to super schudłam (ale bylam nieprzytomna) a potem zaczełam jeść mięso i nie bardzo chudnę. Czy to jest tak, ze zalezy od organizmu czy koniecznosc?

Martolinka, a powiedz mi jeszcze, czy te 2 lyzeczki skrobii dziennie mozna jesc tylko w dni PW czy P tez? Bo ja dzis na proteinach i chodza za mna nalesniki strasznie:) ale nie wiem, czy skrobie moge?

a takie nalesniki to z czym jecie? same?

a ja ie bojję tego słodzika jak diabła. Kupiłam, stoi na półce i omijam szerokim łukiem. Mam wrażenie że utyję od samego patrzenia hehe słodkie cholerstwo strasznie. A na słodzik jest jakiś limit?

Slodzik ma bardzo malo kalorii, ale jest niezdrowy i polecany ogolnie cukrzykom, no ale na tej diecie nie mamy wyjscia bo cukier zakazany:) Nie sadze, zeby byl jakis limit na niego, ale ja tez podchodze ostroznie i staram sie jak najmniej, herbate pije gorzka, nawet kawe sie nauczylam bez cukru, ale niestety, jak sie chce cos slodkiego (jak zaczniemy piec serniczki itp) bez slodzika sie nie obejdziesz:)

Nalesniki zrobilam z pol porcji:
2 jajka
1 lyzka maki kukurydzianej
odrobinka soli
1/2 szkl. mleka (u mnie 0.1%)

Wyszly super, polecam, wygladaly tak apetycznie, ze zrobilam wam zdjecie, niestety maz pozyczyl czytnik do kart i nie moge zgrac:( ale zgram po weekendzie, wtedy kilolku na pewno sie skusisz:)
No i z powyzszego przepisu wyszlo mi 7 malych nalesnikow (wielkosci sadzonego jaja, bo ja akurat mam takie patelnie specjalne na jajka do ktorych mi nie przywiera:), ale mysle ze na duzej spokojnie 3 nalesniki mozna usmazyc. Polecam!
Do srodka dalam serek (cos jak zmielony twarozek) z lyzeczka slodzika, szczypta cynamonu i kapka wanilii, niebo w gebie hehe:)

Teraz szukam przepisu na pozniejszy obiadzik, cos z mieskiem i moze otrebami. Moze cos polecicie?:)

Dziewczyny, ja znalazlam cos takiego:

Pasztecik z piersi z kurczaka i wątróbek drobiowych
- 2 pojedyńcze filety z kurczaka,
- 4 wątróbki drobiowe
- cebulka
- przyprawy, pieprz sól do smaku

Piersi z kurczaka mielimy na mięso mielone razem z cebulką, ugotowaną na mleku wątróbkę kroimy drobno i przyprawiamy. Mięso z kurczaka mieszamy z drobbno pokrojoną wątróbką, doprawiamy i formujemy w kształcie walca zawijając w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku ok 30 min, sprawdzając co 10 min stan upieczenia.

Przepis pochodzi ze strony:
PRZEPISY w diecie DUKANA - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Myslicie, ze taki pasztet nie rozpadnie sie bez jajka, otrab itp? Przeciez to samo miesko?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja dzisiaj zaczęłam fazę II:-) Pomidorek na śniadanko plus jajecznica- w końcu mogłam zjeść coś "innego":-D..od razu jakoś lepiej się poczułam, heheh..dziewczyny, a jaki schemat macie (lub miałyście) - ja zaplanowałam 5/5..

Dziewczyny dajcie mi jakieś przepisy na zrobienie mięska/ryby? Tzn z warzywkami może być i dowolnymi przyprawami.Moja dieta podobna w sumie to Dukanowskiej , bo tez jajka(2 tylko) i mięsko. Kurcze już chciałabym zacząć ale wole czuć się dobrze podczas egzaminów.

Pianistka - widze, widze ladny suwaczek :) I juz 2.5 kg mniej, gratulacje:)
Ja tez musze moj stworzyc ale sie zastanawiam jaki:p tzn od samego poczatku jak sie odchudzalam czy teraz jak jeszcze chce jednak 5 kg stracic, mam dylemat heh:-)
maxwell - ja tez mialam 5/5 (szybciej waga leci w dol)
wyjatkowa- masz rację, lepiej poczekaj az bedziesz po egzaminach, teraz musisz sie dobrze czuc:tak:

Pianistka - widze, widze ladny suwaczek :) I juz 2.5 kg mniej, gratulacje:)
Ja tez musze moj stworzyc ale sie zastanawiam jaki:p tzn od samego poczatku jak sie odchudzalam czy teraz jak jeszcze chce jednak 5 kg stracic, mam dylemat heh:-)(...)

Dziekuje:) 2 kg to dla mnie prawie polowa z tego co chce zrzucic, ale pewnie teraz zejdzie mi dluzej, bo ja czuje nie bede bardzo restrykcyjna do tej diety:)
Sporo schudlas, wiec masz sie czym na suwaczku pochwalic, ale z drugiej strony teraz diete zaczelas na nowo, wiec moze daj te 5 kg:)

Mnie sie wlasnie indyczek w zalewie piecze, zobaczymy co z tego wyjdzie:)
Mialam robic pasztet, ale nie dostalam watrobki drobiowej niestety, zrobie wiec pewnie jutro.

Kilolek, jak u ciebie dzisiaj?

Maxwell, ja robie 1/1, ale ja nie mam duzo do zrzucenia i nie jestem mocno wytrwala:)

reklama
Pianistka, ja też nie jestem za wytrwała:zawstydzona/y::zawstydzona/y:..próbowałam już wielu diet, ale zawsze coś mnie skusiło;-). Niestety, odzywa się moje kolano - chyba więc muszę się zmobilizować bardziej i tym razem wytrwać..:tak:

Do góry