reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Kikolek - ziółka można pić bez problemowo.... ja akurat nigdy nie miałam problemu z tym tematem, więc w zasadzie nic dodatkowego nie stosuję.
Tak sobie przypomniałam o witaminkach, D. mówi, że w fazie 1 nie trzeba przyjmować, bo trwa tylko do 10 dni, a potem w warzywkach mamy , więc nie jest tak źle...;-)

reklama
Hej dziewczyny - mam pytanko..tak poczytałam Was w tył, ale nie znalazłam..:sorry2:
Dzisiaj jest mój 5 dzień na Dukanie - i niby wszystko ładnie cacy, ale...strasznie mnie wydęło:-( no i nie wiem - czy to wina może być makreli wędzonej? Zrobiłam sałatkę z niej plus cebula, korniszon i jajko, no i "sos" z jogurtu i musztardy..miałyście może podobnie?:-:)baffled: ech..

HURA HURA mam otręby owsiane :Dslepota jestem i nie znalazłam a dzisiaj mój mąż tam był i znalazł :D W auchanie są otręby owsiane firmy kupiec w opakowaniach tekturowych, oo takie Kupiec i pszenne tez tej firmy. są tez pszenne firmy sante

Mama - dokładnie takich używam, w środku jest torebka z otrębami z truskawkami, zostawiam to na fazę 3;-), dziś zakupiłam kuskus, ryż i makaron na fazę 3 ;-), skupuję , by potem nie szaleć po sklepach:-D

Mi najbardziej też brakowalo pieczywa a bułka z serem zołtym to mi się po nocach śniła :))
Ziemniaki uwielbialam zawsze i myslalam, ze to za nimi bede tesknic no ale jak sie okazalo w ogole mi ich nie brakowalo za to chleb...ach :( a co najlepsze bedac juz tyle miesiecy na dukanie ani razu sobie nie upielkam tego chlebka i buleczek, nic ani nic.
Dzisiaj mam same proteinki i teraz to chyba sobie kilka dni tak zrobie, zeby szybciej to 5 kilo spadlo :)
mama jesli chodzi o suwaczek to tak mi jakos schodzi, moze jak Pianistka zrobi to wtedy tez ja :p hehe
kilolek i jak samopoczucie? Juz lepiej, tak? Ktory to juz dzien uderzeniowki?

Gdzies czytałam tylko nie pamietam gdzie, ze można jeść w niewielkich ilosciach majonez light ale to chyba w 1 już fazie? czy się mylę i cos pokręciłam) Kupilam dzisiaj (najwyżej chłopaki zjedzą im to bez różnicy). Tluszczu ma 6% więc sporo
majonez niet:tak:

martolinka a z tym mięskiem w zupie t po prostu ty nie lbiz czy nie wolno? Bo skoro wolno samo mięsko to logiczne dla mnie, że mozna na nim zupke ugotować
?
Kilolek spotkalam sie ze sprzecznymi opiniami na temt zupek na miesku. A jak czegos nie jestem pewna to nie jem:tak:

Miałam na ten III fazie łądny spadek do 70.5 , ale waga trzyma sie w oklicy 72 i to mnie cieszy bo nie ma tego jo jo cholernego. Dzień proteinowy jest naprawde gwarancja utrzymania wagi mimo drobnych grzeszków!!!

reklama
Jezeli karmienie nie jest dla niej posiłkiem to bym się nie zastanawiała :) ale niech sie inne mamy wypowiedza..
Bułki i majonez z przepisów , których w sieci jest pełno

Do góry