reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
ja patrzyłam na serek topiony light to miał az 14% tluszczu

Gdzies czytałam tylko nie pamietam gdzie, ze można jeść w niewielkich ilosciach majonez light ale to chyba w 1 już fazie? czy się mylę i cos pokręciłam) Kupilam dzisiaj (najwyżej chłopaki zjedzą im to bez różnicy). Tluszczu ma 6% więc sporo

W 1 fazie majonez jest zabroniony, a potem to gdzieś jest przepis na majonez dukanowski...
Moja rada : najmniej eksperymentować w fazie 1 i części 2, im mniej udziwnień, tym szybciej waga spada, nie ma takich zastojów... ;-) i oczywiście każdą skuchę w fazie 2 można "wyspacerować" spacerkiem godzinnym. ;-) byle nie grzeczyć co dzień, bo waga wtedy głupieje..

Ostatnia edycja:
No wlasnie ja tez im wiecej czytam tym glupsza sie czuje w temacie:) Nie wiem na jakis obiad sie zdecydowac, na sniadanie wyczerpalam limit otrab wiec za duzo nie popichce:) Marza mi sie nalesniki (ale jajka juz 3 dzis mialam wiec odpadaja). Ciagle mysle o tej zupie. Chyba zrobie z przepisu ktory znalazlam kalafiorowa i na drugie udko na parze albo z piekarnika:)
A na kolacje bedzie salatka warzywna (salata, ogorek, pomidor, cebulka) z szynka:) szkoda ze nie wolno owocow:)
A mnie nadal brakuje pieczywa normalnego, ziemniakow i maselka!

mnie brakuje jakiegokolwiek pieczywa :/

powiem Wam, ze ja zgłupialam, wszystko mi się pomieszało. A. miał mi ta książkę w pracy wydrukowac i jak zwykle zapomniała. Tak bym sobie czarno na bialym pozaznaczala, powiesiła na lodówce i jeden rzut oka i wsyztski wiem ehh

martolinka a z tym mięskiem w zupie t po prostu ty nie lbiz czy nie wolno? Bo skoro wolno samo mięsko to logiczne dla mnie, że mozna na nim zupke ugotować

Edit A.zamówił mi w sklepie ze zdrową żywnośia otręby owsiane i mazeine cz jak jej tam. :D Będą na wtorek :/ w środe będą bułeczki :D

aaa i kupiłam xenne do zaparzania. Same ziola to chyba moge popic, nie?

reklama
Juz doczytalam na forach, mozna gotowac zupke (chudy wywar) na miesku bez skory, np. udka czy podudzia, piersi (choc z piersi ja nie lubie wywaru). Potem mozna to miesko poszatkowac do zupy albo po protu zjesc na drugie danie z jakas salatka (zdziwilam sie ze mozna nawet kapuste kiszona?) Wywar na 2 udeczkach na pewno bedzie lepiej smakowal niz wywar na samych warzywach:) A chyba lepiej dodac to udko niz bulion?
No i dzis poszukam serka topionego super light z krowka, bo podobno ma malo tluszczu i mozna:) hehe, jednak internet to ogromne zrodlo wiedzy:)

Do góry