reklama
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Martolinka fachowiec dukanowy Pianistka i Pola dajcie suwaczki [o ile chcecie oczywiscie], a ja dzisiaj sikam jak najęta hehe.
kilolek
podwójna listopadowa mama
ja patrzyłam na serek topiony light to miał az 14% tluszczu
Gdzies czytałam tylko nie pamietam gdzie, ze można jeść w niewielkich ilosciach majonez light ale to chyba w 1 już fazie? czy się mylę i cos pokręciłam) Kupilam dzisiaj (najwyżej chłopaki zjedzą im to bez różnicy). Tluszczu ma 6% więc sporo
Gdzies czytałam tylko nie pamietam gdzie, ze można jeść w niewielkich ilosciach majonez light ale to chyba w 1 już fazie? czy się mylę i cos pokręciłam) Kupilam dzisiaj (najwyżej chłopaki zjedzą im to bez różnicy). Tluszczu ma 6% więc sporo
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
nie wiem jak z majonezem light, ale wiem ze nawet nie dozwolony a jedynie dopuszczalny w tyci ilościach jest majonez dukanowy
W 1 fazie majonez jest zabroniony, a potem to gdzieś jest przepis na majonez dukanowski...
Moja rada : najmniej eksperymentować w fazie 1 i części 2, im mniej udziwnień, tym szybciej waga spada, nie ma takich zastojów... ;-) i oczywiście każdą skuchę w fazie 2 można "wyspacerować" spacerkiem godzinnym. ;-) byle nie grzeczyć co dzień, bo waga wtedy głupieje..
Moja rada : najmniej eksperymentować w fazie 1 i części 2, im mniej udziwnień, tym szybciej waga spada, nie ma takich zastojów... ;-) i oczywiście każdą skuchę w fazie 2 można "wyspacerować" spacerkiem godzinnym. ;-) byle nie grzeczyć co dzień, bo waga wtedy głupieje..
Ostatnia edycja:
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
No wlasnie ja tez im wiecej czytam tym glupsza sie czuje w temacie Nie wiem na jakis obiad sie zdecydowac, na sniadanie wyczerpalam limit otrab wiec za duzo nie popichce Marza mi sie nalesniki (ale jajka juz 3 dzis mialam wiec odpadaja). Ciagle mysle o tej zupie. Chyba zrobie z przepisu ktory znalazlam kalafiorowa i na drugie udko na parze albo z piekarnika
A na kolacje bedzie salatka warzywna (salata, ogorek, pomidor, cebulka) z szynka szkoda ze nie wolno owocow
A mnie nadal brakuje pieczywa normalnego, ziemniakow i maselka!
A na kolacje bedzie salatka warzywna (salata, ogorek, pomidor, cebulka) z szynka szkoda ze nie wolno owocow
A mnie nadal brakuje pieczywa normalnego, ziemniakow i maselka!
kilolek
podwójna listopadowa mama
mnie brakuje jakiegokolwiek pieczywa :/
powiem Wam, ze ja zgłupialam, wszystko mi się pomieszało. A. miał mi ta książkę w pracy wydrukowac i jak zwykle zapomniała. Tak bym sobie czarno na bialym pozaznaczala, powiesiła na lodówce i jeden rzut oka i wsyztski wiem ehh
martolinka a z tym mięskiem w zupie t po prostu ty nie lbiz czy nie wolno? Bo skoro wolno samo mięsko to logiczne dla mnie, że mozna na nim zupke ugotować
Edit A.zamówił mi w sklepie ze zdrową żywnośia otręby owsiane i mazeine cz jak jej tam. Będą na wtorek :/ w środe będą bułeczki
aaa i kupiłam xenne do zaparzania. Same ziola to chyba moge popic, nie?
powiem Wam, ze ja zgłupialam, wszystko mi się pomieszało. A. miał mi ta książkę w pracy wydrukowac i jak zwykle zapomniała. Tak bym sobie czarno na bialym pozaznaczala, powiesiła na lodówce i jeden rzut oka i wsyztski wiem ehh
martolinka a z tym mięskiem w zupie t po prostu ty nie lbiz czy nie wolno? Bo skoro wolno samo mięsko to logiczne dla mnie, że mozna na nim zupke ugotować
Edit A.zamówił mi w sklepie ze zdrową żywnośia otręby owsiane i mazeine cz jak jej tam. Będą na wtorek :/ w środe będą bułeczki
aaa i kupiłam xenne do zaparzania. Same ziola to chyba moge popic, nie?
Kikolek - jak masz drukarkę w domu to na tej stronce są ładnie wyszczególnione produkty z faz Dozwolone produkty fazy I diety Dukana | Dieta dr Pierre'a Dukana
reklama
Pianistka
Szczesliwa mamusia!
Juz doczytalam na forach, mozna gotowac zupke (chudy wywar) na miesku bez skory, np. udka czy podudzia, piersi (choc z piersi ja nie lubie wywaru). Potem mozna to miesko poszatkowac do zupy albo po protu zjesc na drugie danie z jakas salatka (zdziwilam sie ze mozna nawet kapuste kiszona?) Wywar na 2 udeczkach na pewno bedzie lepiej smakowal niz wywar na samych warzywach A chyba lepiej dodac to udko niz bulion?
No i dzis poszukam serka topionego super light z krowka, bo podobno ma malo tluszczu i mozna hehe, jednak internet to ogromne zrodlo wiedzy
No i dzis poszukam serka topionego super light z krowka, bo podobno ma malo tluszczu i mozna hehe, jednak internet to ogromne zrodlo wiedzy