Marta NpiR
Aktywna w BB
Gabbuba,
Będzie dobrze u ciebie, zobaczysz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo bym chciała ale im bliżej porodu tym bardziej się stresuje i nakręcam. Wszystko jest spoko a ja i tak sobie wmawiam ze coś jest nie tak..Gabbuba,
W 22 tyg. Robiłam amnio i wadę potwierdzono Jednak wolałabym nie wiedzieć i mieć nadzieję. Widziałam buźkę w 3 d i jest takim słodziakiem, że aż trudno uwierzyć, że coś mu dolega.
Tak. Mi mówili że mogą zrobić, ale że mogę wcześniej urodzić niż przyjdzie wynik.Miałaś proponowaną amniopunkcję 34tc? Mi powiedzieli ze teraz jest za późno
Szkoda ze nie wiedziałam wcześniej, zrobiłabym, chociaż pod koniec ciąży żeby wiedzieć po narodzinach, a nie szukać chorób na siłę na własną rękę. Bo zaczynam już wpadać w takie shizy że boję się że nie będę wierzyć że jest zdrowa, nawet jeśli mi to powiedzą lekarze po porodzieTak. Mi mówili że mogą zrobić, ale że mogę wcześniej urodzić niż przyjdzie wynik.
Szkoda ze nie wiedziałam wcześniej, zrobiłabym, chociaż pod koniec ciąży żeby wiedzieć po narodzinach, a nie szukać chorób na siłę na własną rękę. Bo zaczynam już wpadać w takie shizy że boję się że nie będę wierzyć że jest zdrowa, nawet jeśli mi to powiedzą lekarze po porodzie
Wiesz co, jak widzą obrzęk to chyba zawsze mówią, że nie dozyje. Mój dożył i ma się dobrze i wiele innych dzieciaczków też. Chciałabym Cię pocieszyć, ale po moim wyniku z amnio to mi nie idzie. Trzymaj się jakoś. Co ma być to będzie. Od nas nic nie zależyU nas 15 tydzien obrzęk płodu , płyn w opłucnej , wodniak karku o zawrotnej wielkości około 2cm.
Czy jest szansa na jakiejś pozytywne zakończenie w tym przypadku ?
Za tydzień aminopunkcja.
Dziecko jest ruchliwe i bicie serca ma w normie.
Lekarz mówi,że maluch nie dożyje porodu nie ma możliwości takiej.
Ja chyba nie będę rodzic na kopernika, raczej bym nie zdążyła do szpitala, kawałek mam. Po za tym amnio nie miałam a na usg nic złego na razie nie wychodzi więc nie ma wskazań żebym rodziła w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci.Spokojnie, będzie dobrze. Mi dr Wójtowicz nie proponowala amino, ale na późniejszych wizytach dr łabiak i dr Kaim pytali czy chce. Jeśli będziesz rodziła na Kopernika, to napewno dzidziuś po narodzinach będzie dobrze przebadany i jak będziesz konieczność to zrobią wszystkie potrzebne badania. Tam odział neonatologicznym jest bardzo dobry, i napewno nic im nie umknie jesli miało by być coś nie tak. U nas dopiero po porodzie robili badania genetyczne, wyszliśmy z pełną dokumentacją i nic nie musieliśmy na własną rękę załatwiać.
Ja chyba nie będę rodzic na kopernika, raczej bym nie zdążyła do szpitala, kawałek mam. Po za tym amnio nie miałam a na usg nic złego na razie nie wychodzi więc nie ma wskazań żebym rodziła w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci.