reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obrzęk płodu,omphalocoele,zbyt wolny wzrost dziecka...

reklama
Dziewczyny musimy wierzyć i musimy się modlić o nasze dzieciątka. Ja byłam w 12 tyg na Usg i wyszło wszystko prawidłowo ale lekarz powiedział ze jak wcześniej był widoczny obrzęk to dla pewności lepiej zrobić amniopunkcję jestem umówiona na 5 stycznia.
Martwię się bo usg w porządku ale już te badani genetyczne dadzą 100 procentowa pewność czy dzidziuś jest zdrowy czy nie. Jeszcze tylko takie pytanie do Mam które miałam amniopunkcję- ile czeka się na wyniki tego badania zrobionego na NFZ?

Dziewczyny musimy wierzyć i musimy się modlić o nasze dzieciątka. Ja byłam w 12 tyg na Usg i wyszło wszystko prawidłowo ale lekarz powiedział ze jak wcześniej był widoczny obrzęk to dla pewności lepiej zrobić amniopunkcję jestem umówiona na 5 stycznia.
Martwię się bo usg w porządku ale już te badani genetyczne dadzą 100 procentowa pewność czy dzidziuś jest zdrowy czy nie. Jeszcze tylko takie pytanie do Mam które miałam amniopunkcję- ile czeka się na wyniki tego badania zrobionego na NFZ?
Nie zdecydowałam się na amiopunkcje, nie wiem czy boję się badania czy wyniku, czekam na połówkowe jeśli tam będzie wszystko okej to nie będę jej robić, jeśli coś będzie nie tak to pewnie się zdecyduję. Ale z tego co zdążyłam się dowiedzić to czeka się do 4 tygodni. Lepiej zrobić amiopunkcje z macierzami, wykrywa więcej ale nie zawsze macierze są refundowane i kosztują wtedy około 1700zl ale w większości ośrodków robią od razu z macierzami na NFZ :)

Daj znać co i jak. I trzymam kciuki zeby amniopunkcja nic nie wykazała :*

Wierzę, że u Was wszystko będzie dobrze 🙏

Hej hej jesteśmy ja czekam na amniopunkcję 5 stycznia i strasznie się boje. Na chwile obecna byłam dzisiaj u lekarza i on na usg widzi zdrowe dziecko. Zobaczymy jaki przyjdzie wyniki amnio. Modlę się oby nasze wszystkie dzieci były zdrowe 🙏

reklama
Hej hej jesteśmy ja czekam na amniopunkcję 5 stycznia i strasznie się boje. Na chwile obecna byłam dzisiaj u lekarza i on na usg widzi zdrowe dziecko. Zobaczymy jaki przyjdzie wyniki amnio. Modlę się oby nasze wszystkie dzieci były zdrowe 🙏
We dwie macie ważny dzień 5 stycznia. Ja mam jutro konsultację z genetykiem. W czwartek jadę sprawdzić jak tętno mojego malucha. Na USG widać było żołądek i pęcherz. Ogólnie wszystko w normie, dzielny bobas. Tylko ten cholerny obrzęk. Mimo wszystko wierzę, że się wciągnie, że nasze dzieci będą zdrowe. Zagladam tu codziennie 😘

Do góry