reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obrzęk płodu,omphalocoele,zbyt wolny wzrost dziecka...

Witam jestem po USG prenatalnym w 12 tyg ciąży wyszedł obrzęk tkanki podskórnej płodu id głowy do wysokości przepony NT2.66 chyba prawidłowe ?nie wiem NB hypoplastyczna Nie wiem co robić czy może leżeć żeby dzidzia miała większe szanse ? Przed ciążą wyszło mi kiepskie ALLO-MLR przeciwciała blokujące -obrcne 1.4%Mixe to jest przyczyną tego obrzęku lub jakieś wady genetyczne .
A dostałaś skierowanie na amniopunkcje? Co lekarz Ci powiedział?
Osobiście uważam, że nic nie można zrobić, by zwiększyć szansę malucha. Spacery i pozytywne myslenie to max z naszej strony. Jeśli jesteś wierząca to podaruj dziecku modlitwę w jego intencji. Ostatnio na mszy usłyszałam, że nie można powiedzieć, że zrobiło się wszystko jeśli nie odmawiało się codziennie różańca w danej intencji.
U mnie był obrzęk uogólniony, NB jak u CBie i NT 4mm.Czekam na wynik amnio.

reklama
A dostałaś skierowanie na amniopunkcje? Co lekarz Ci powiedział?
Osobiście uważam, że nic nie można zrobić, by zwiększyć szansę malucha. Spacery i pozytywne myslenie to max z naszej strony. Jeśli jesteś wierząca to podaruj dziecku modlitwę w jego intencji. Ostatnio na mszy usłyszałam, że nie można powiedzieć, że zrobiło się wszystko jeśli nie odmawiało się codziennie różańca w danej intencji.
U mnie był obrzęk uogólniony, NB jak u CBie i NT 4mm.Czekam na wynik amnio.
Miałam robiony z krwi DNA też czekam na wynik .

Nie znam się na tych badaniach które dodałaś. Ale żeby wykluczyć wady genetyczne to jedynie amniopunkcja.
Jest wiele obrzęków w tych tygodniach które nie są od wad genetycznych i po prostu się wchłaniają nie znacząc nic.
Robiłaś badania na toksoplazmoze, cytomegale, parwowirusa i kiłe? Czasem te wirusy są przyczynami obrzęków lub jakieś zwykle przeziębienie.

Gorący okres przed nami... Ja dziś miałam amniopunkcje trzymam kciuki za wszystkie Panie, a Marta wyniki z tego co kojarzę To chyba 9 ma odebrac

Też kojarzę że 9 :) dlatego czekam z niecierpliwością. Eh. Gdybym jeszcze raz mogla wybrać to też bym zrobiła amniopunkcję. Na prawdę dobry wybór. A nie całą ciążę chodzić jak żywy trup, martwić się i jeszcze udawać przed wszystkimi że w ciąży jest tak zajebiscie.

Też kojarzę że 9 :) dlatego czekam z niecierpliwością. Eh. Gdybym jeszcze raz mogla wybrać to też bym zrobiła amniopunkcję. Na prawdę dobry wybór. A nie całą ciążę chodzić jak żywy trup, martwić się i jeszcze udawać przed wszystkimi że
To co przeżywamy to tylko my wiemy... ale dokładnie udawanie jest najgorsze... Także czekamy najpierw na 9 a później na 14 :-)

reklama
To co przeżywamy to tylko my wiemy... ale dokładnie udawanie jest najgorsze... Także czekamy najpierw na 9 a później na 14 :-)
Oj tak, a teraz już kompletnie nie mam nawet z kim pogadać o tym czego się boje bo mąż na kwarantannie i się już 2 tydzień z nim nie widzę. A reszta rodzinki nic nie wie. I tak się do dupy czuje. Siedzę i ryczę tylko non stop. I nie wiem czy to te hormony ciążowe czy co ale nie myślałam nigdy że będę tak reagować na brak męża obok. Jak mi dziś powiedział że nie przyjedzie znów do niedzieli to się poczułam tak jakby mi się świat walił :/

Do góry