Zastanawiam się nad powrotem do pracy z obniżonym wymiarem etatu, czy mogę z tego korzystać przez 3 lata? tyle ile można korzystać z urlopu wychowawczego, ale chroniona od zwolnienia jestem tylko przez 12 miesięcy. Czy po 12 mies. ochronnych mogę pójść na urlop wychowawczy na np. 2 lata? Moja praca jest 3 zmianowa wiem że do ukończenia przez dziecko 4 lat mogę pracować tylko na 2 zm. ale i tak mi nie pasuje 2zm ponieważ mąż pracuje w delegacjach i nie ma go w domu przez miesiąc. Spróbuję porozmawiać z pracodawcą abym mogła pracować tylko na 1 zm. Jeśli się nie zgodzi zastanawiam się nad inną pracą na wychowawczym, np. na umowę zlecenie, czy mogę ją wykonywać w zakładzie a w tym czasie dziecko oddawać do prywatnego klubu malucha (nie jest to żłobek) jeśli tak to co jeszcze powinnam wiedzieć? Ile czsu mogę pracować dziennie? ten klub malucha jest dofinansowany przez gminę czy mogę z tego korzystać.
Jeśli ja bym nie mogła podpisać umowy zlecenie czy może to zrobić moja dorosłą córka a ja bym wykonywała tą prace (coś mi się kiedyś obiło o uszy że można coś takiego zrobić ale nie wiem jak wygląda to prawnie)
Myślę że nie namieszałam i zrozumie Pani o co mi chodzi?
Jeśli ja bym nie mogła podpisać umowy zlecenie czy może to zrobić moja dorosłą córka a ja bym wykonywała tą prace (coś mi się kiedyś obiło o uszy że można coś takiego zrobić ale nie wiem jak wygląda to prawnie)
Myślę że nie namieszałam i zrozumie Pani o co mi chodzi?
Ostatnia edycja: