reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Objawy implantacji

Agnes4312

Moderator
Zastanawiam się czy oprócz słynnego plamienia implantacyjnego da się w inny sposób rozpoznać moment implantacji? Plamienie dotyczy ponoć ok 20% kobiet.
Nie pytam o wczesne objawy ciąży tylko o samą implantację. Ja jestem w 10dpo i od wczoraj mam temperaturę mierzoną w pochwie 37,8 a wcześniej była ok 37,1 - 37,2.
Czuję ogólnie się rozpalona, choć chora nie jestem. Czy to może być to?

reklama
Zastanawiam się czy oprócz słynnego plamienia implantacyjnego da się w inny sposób rozpoznać moment implantacji? Plamienie dotyczy ponoć ok 20% kobiet.
Nie pytam o wczesne objawy ciąży tylko o samą implantację. Ja jestem w 10dpo i od wczoraj mam temperaturę mierzoną w pochwie 37,8 a wcześniej była ok 37,1 - 37,2.
Czuję ogólnie się rozpalona, choć chora nie jestem. Czy to może być to?
Nie da się wyczuć momentu implantacji.

Czy prawidłowo mierzysz temperaturę? Po przebudzeniu? O stałej porze? Termometrem z dwoma miesiącami po przecinku? Nie było żadnego zdarzenia, które mogło pomiar zaburzyć?

Skąd wiesz ile jesteś dpo? Byłaś na monitoringu? Czy wyznaczasz moment owu w inny sposób?

Temperatura rośnie w skutek wzrostu progesteronu, a on wzrasta w drugiej fazie. Niektóre źródła podają, że w dniu implantacji możliwy jest spadek temperatury. A później dalszy wzrost.

Aby na podstawie temperatury podejrzewać ciążę potrzeba 16 temperatur wyższych. Więc lepiej poczekać do 14 dpo i zrobić test.

Jeżeli implantacja faktycznie miała u Ciebie miejsce po 48 h beta będzie już w organizmie na poziome milowym do wykrycia testem sikanym.

Do góry