reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

zgaga paskuda tak tak, wiecie co ja mam nowy problem wylazła mi na nodze piekna sino fioletowa żyła :(, ja nigdy nie małam zylakow, matko co z tym zrobic fuuu? moze znacie jakis sposób, wie ktoras czy to zejdzie? buuu

reklama
Agutku ja tez mam taka zyle pod kolanem ale mam juz ja od dawna i nie wystaje na zewnatrz tylko tak przeswituje :p Niestety wiem ,ze na zylaki pomaga tylko operacja ale mam nadzieje ,ze zylak sie z tego nie zrobi :(
Elpis co do zgagi to ja siemie biore na surowo przy zgadze i wtedy pomaga ;) Lyzka stolowa siemienia i popic troche woda bo samo nie pojdzie ;)

zgage to ja rzadko miewam, ale zylki na nogach mialam od zawsze (odziedziczylam cienka skore po baci przez ktora duzo widac), na szczescie odkad jestem w ciazy to zadnych zylek nie ma ;D no ale i jak juz sa to nie wiele mozna poradzic bez operacji. Warto zapobiegac i nie zakladac nog na siebie ( tzn noga na noge) ani nie siedziec na nich. :)

Co do tych paskudnych żył, moja mamcia walczyła z nimi długo, z tym że zaniedbała je sobie na początku i paskudnie wystawały. Potem stosowała specjalne opaski uciskowe i teraz są płaskie ale niestety widać je pod skórą. Słyszałam, że są takie rajstopy hamujące powstawanie żylaków. Spytaj może w aptece takie będą.

dzieki za wsparcie, a teraz sie ciepło robi jak to bedzie wygladac w spodnicy :(. jutro do gina to spytam czy cos sie da z tym zrobic.

AneczkaK pisze:
Elpis co do zgagi to ja siemie biore na surowo przy zgadze i wtedy pomaga ;) Lyzka stolowa siemienia i popic troche woda bo samo nie pojdzie ;)

Aneczko - to nie zaparzasz tego tylko tak łykasz?

Wiecie co? Mam ostatnio straszne problemy z pamiecią,mysle o 10 rzeczach naraz...a to spadła mi miska i sie stłukła,a to wstawilam wode na herbate i bym czajnik spaliła,albo garnek z gorącym olejem...w sekunde zapominam co miałam zrobic i zajmuje się czymś innym...I ogólnie niezdara się zrobiłam,wszystko mi z rąk leci...Kiedys byłam chodzącym terminarzem i wszystko pamiętałam,no i nie byłam pierdołką ;D Mam nadzieję,ze mi po ciąży przejdzie...też tak macie?

Olu zacznijmy od tego ze ty masz powod by miec metlik w glowie!! Wybor sukni, szukanie wozka, wszelkie przygotowania do porodu i slubu!!! Ty nie masz poprostu juz miejsca na pierdoly! Inne rzeczy przylepiaja ci proste czynnosci zyciowe! Nie martw sie bo jestem pewna ze to przejdzie szybciej niz myslisz! Niech tylko troszke emocje z ciebie opadna!!!

reklama
ja mam tez ostatnio klopoty z ta krotka pamiecia ale zwalam na ciążę :-) w końcu nam kobitkom ciężarnym wolno wszystko... ;D
a co do glukozy, to jeszcze nic tutaj takiego mi nie podawali.... moze przy najbilzszej wizycie u poloznej...

Do góry