reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

Co do rozstępów to po pierwszej ciąży miałam tylko na piersiach używałam kremu Penaten na rozstępy ale powiem Wam że to wszystko zależy od naszej skóry moja koleżanka stosowała bardzo drogi krem i ma rozstepy jak cholera.Ja dosyć dużo przytyłam przy pierwszej ciąży bo z 44kg na 62 w ostatni dzień ale naszczęście nic nie miałam no i teraz też nie mam tylko jakiś mały cellulit mi się pokazał nie widoczny ale my kobiety zawsze coś zauważymy:) chciałam kupić krem ale słyszłam że nie można stosować kremów na cellulitis.Słyszłałyście coś na ten temat?

5314

5314

reklama
Slyszlam ,ze te kremy spalaja tkanke tluszczowa , ktora specjalnie sie teraz gromadzi i ,ze nie powinno sie ich uzywac .Ja tez mam maly celulit na udach i posladkach ale slyszlam ,ze to w ciazy normalne bo gromadzi sie tam tez woda i po porodzie i karmieniu powinno samo zejsc.Mam taka nadzieje ;)

Niestety cellulit to moja zmora,juz przed ciążą był moim problemem numer 1 w zastrzeżeniach do figury...muszę uzywać kremów ujędrniających a po ciąży wybiorę się na jakies profesjonalne likwidowanie tego paskudztwa :p

Mnie też oczywiście pojawiły się żyłki na dekolcie i biuście no i NA NOGACH ::) przeraziłam się trochę jak to zobaczyłam bo nie chce żeby mi się z tego jakieś żylaki porobiły. No a o rozstępach to już pisałam kiedyś, smarowanko...smarowanko i jeszcze raz smarowanko. Mam nadzieję, że mnie ominie to paskudztwo.

Acha i od niedawna mam wzmożony apetyt, chyba zwiększyło się zapotrezbowane na kalorie. Muszę trochę przystopować ze słodyczami bo ostatnio strasznie mnie ciągnie.

Aneczko ja też mam taką nadzieję że po ciąży zniknie na zawsze ;) zmora niemal każdej kobiety.

U mnie żyłki na piersiach też się pojawiły, brodawki też jakieś większe i ciemniejsze niż zwykle... Rozstępów nie zauważyłam i mam nadzieję, że ich już nie zobaczę... Cellulit też się pokazał na udach i pośladkach, ale po urodzeniu podobno ustąpi, a poza tym mój mąż nie pozwoli, żeby coś z niego zostało ;D

Cellulit to drugi problem ale jak przyjdzie potem słońce to moze go wypale ;D ;D ;D ;D .Najgorsze to te rozstępy na piersiach.A śmiałam sie z tych kobiet co to mają rozstępy po ciąży bo twierdziłam ze nie smarowały.Natomiast ja codzinnie smarowałam sumiennie oliwką piersi i brzucho no i tak mi wyskoczyły na piersaich(buuuuu).Pozatym te moje piersi jakoś takie choćby zwisy wyglądają.Ogromne brązowe brodawy jak te baby z wiosek beduińskich ::)

co do tych kremów na cellulit to lepiej teraz nie stosować, zawierają niektóre m.in. kofeine i inne takie a to nie wpływa najlepiej na maluszki :(
cierpliwości, po porodzie się zabierzemy ostro za siebie, no nie?

reklama
dzieczynki od wczoraj mam przygody żoładkowe (noc nieprzespana choc wzielam cos w rodzaju nospy) znacie jakies domowe sposoby na bol zoladka?

Do góry