reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

No właśnie,ja już od 2 miesięcy się nie mogę wybrac do dentysty bo niestety niecierpię wyrwizębów ale dla mojego maluszka to chyba się poświęcę ;)

reklama
Ja się nie boję dentystów, bo nawet kiedyś sama chciałam nim być ale zabrakło mi odwagi. Ale zniechęciła mnie moja dentystka do której pod koniec zeszłego roku chodziłam bardzo często i co wizytę zostawiałam tam kupę kasy. Nie powiem dobra jest ale pewnej soboty miałam umówiony termin ale jak to bywa z początkiem ciąży- budzisz się rano i rzygasz jak kot to jak tu iść żeby jeszcze w buzi kopali- więc dzwonię, że nie przyjdę i dostaję opieprz, że dzwonię tak późno bo przecież można było innego pacjenta umówić. Ale kiedy ja stawiłam się dwa tygodnie później w śnieżycę w jej gabinecie, okazało się że jej nie ma i nie będzie bo przeprowadza się do innego gabinetu o kilkadziesiąt kilometrów dalej to nie raczyła zadzwonić i mnie o tym powiadomić choć tel. miała. I od tej pory nie byłam u dentysty choć wiem że musze znaleźć sobie nowego i skończyć to co ta zołza zaczęła.

Ale referat mi wyszedł ;D

Co brałyście na przeziębienie w ciąży?Jak sie kurowałyście?MNie dopadło dziś z rana.Okropny ból gardła , nos zatkany i ból głowy.Gorączki jako tako nie mam .Mam 37 C ale robie sobie zimne okłady na czoło i ją zbijam.Będe wdzieczna za rady.Leki z paracetamolem nie wchodzą w gre.Wogóle nie chce brać leków bo to moje 4 przeziębienie w ciąży. :( :(

Ja tak się przeziębiłam co chwilkę zeszłej zimy a teraz tak jakoś od września codziennie jem tran i ani razu przeziębienie tego roku mnie nie dopadło.
Spróbuj może moczenia nóg w ciepłej wodzie z solą kuchenna, herbatek z cytrynką i miodem i dużo leżenia w łóżeczku, podobno sen jest najlepszym lekarstwem. Może coś pomoże.

Kaju ja pilam herbatke zsokiem malinowo-lipowym i szczypta cynamonu , jadlam cebule i czosnek a co do gardla to mozesz plukac woda przegotowana z lyzeczka wody utlenionej, na noc do herbatki dodaj jeszcze szczypte imbiru bo imbir rozgrzewa :)

Dziewczeta, mam pytanie- spicie jeszcze na plecach czy juz nie? Ja tak, ale przez ostatnie dni jak sie budze na plecach mam wrazenie jak by mi ktos 15 kg na brzuchu polozyl, mozna to porownac nawet do lekkiego bolu, oczywiscie jak wstane lub sie przekrece to uczucie mija. Czy wy tez tak macie? Ogolnie to jestem spiochem wiec mialam cicha nadzieje ze problemy ze snem mnie omina, a tu coraz gorzej o wygodna pozycje w łóżku... ;)

No niestety Annogro,ja wczesniej spałam na plecach ale ostatnio też mam takie samo wrażenie jak ty,jakby mnie ktos workiem przygniatał ;) I muszę przyznać ze tak leże tylko jak cos oglądam i zginam wtedy nogi w kolanach,a do snu zawsze układam sie na lewym boku. W nocy sie tylko przekręcam na prawy albo śpię w pozycji plecowo-bocznej,podkładam pod siebie kołdrę tak żebym leżala z tendencją na lewą stronę :laugh:

Dziewczyny jak sobie radzicie z tym tematem? Ja od czasu do czasu piję Figure z senesenem, ale szczerze mówiąc nie wiem czy ona jest taka obojętna dla organizmu kobiety w ciąży.... Może macie jakieś sprawdzone dobre metody?
utulcie brzusie

reklama
Ja nie pije zadnych eksperymentalnych napojow! Nie wiem nawet na co to mialo by byc dobre? A co do spania to ja spie na lewym boku bo jak sie na prawy obroce to jakos kluje mnie w mostku i to jest bardzo nieprzyjemne!!
Na plecach jeszcze od czasu do czasu sie klade przed snem ale nigdy to nie byla moja ulubiona pozycja do spania! A jak juz dluzej poleze to mam uczucie jakby mi cos napinalo maksymalnie brzuch od srodka i to tez jest jakies dziwne uczucie!!!

Do góry