reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy i dolegliwosci

To co chce powiedziec pisze na tym watku mimo, ze nie dotyczy to nas, mam, tylko naszych synkow!
Wszystkie kobitki , ktore nosza w brzuszkach chlopczykow!!! Czy slyszalyscie moze cos o tym zeby do 3 roku zycia, przy kapieli naciagac delikatnie skorke przy fiutku, by nie zbieraly sie tam bakterie? Ja slyszalam rozne opinie na ten temat i nie wiedzialam co o tym myslec! Niestety w czwartek, 4 letni synek mojej siostry wyladowal w szpitalu z zapaleniem na penisie (ropialo i puchlo), a to wszystko przez to ze lekarka zabronila kategorycznie naciagac te skorke przy myciu!! Czy macie jakies zdanie na ten temat, jakies informacje? Przeciez nie robi sie tego by zrobic dziecku przyjemnosc tylko zeby nie bylo podobnych problemow!!!

reklama
Kreciku chociaż mam mieć dziewczynke to przedtem tez mnie ten temat "interesował" ale wszystkie mamusie które znam i mają chłopców mówiły mi że odciagaja napletek przy myciu.

Ja tez wiem ,ze powinno sie takie cos robic przeciez tam sie zbiera rozne paskudztwo pod spodem,jak inaczej to wymyc ? ::) glupia chyba ta doktor :mad:

Ponieważ mam 7 letniego synka to mogę sie udzielić  ;) mialam ten sam problem...jedno mówili naciągać inni nie naciągać... ::) z perspektywy czasu wiem że naciągać  :) chociaz nie obyło się bez wizyty u urologa,ciągle slyszałąm sprzeczne opinie na ten temat więc...czasami naciągałam czasami nie...pomine fakt że przy noworodku zupełnie nie wiedziałam jak się za to złapać(więc nie zawsze łapalam)  :D  :D i wiek tu chyba nie ma znaczenia(tak mi się wydaje) tymbardziej że u urologa byliśmy jakieś 3 miesiace temu...wtedy jeszcze Mlodemu skórka cała się nie naciągała  :) kazał to robić codziennie aż zejdzie cała,dziś jest juz cacy  ;) myśle ze gdym robiła to systematycznie po troszkę od poczatku,słuchajac opini że jednak trzeba to juz dawno miałby to"cacy" z głowy  :D jeśli  teraz by nie poskutkowało to podobno trzebaby nacinac czy coś w tym stylu  ::) wiem że teraz napewno będziemy pracowac nad tym od początku  ;) żeby potem nie mieć problemów...bo i małemu to dokuczało  :)

z tą skórką to też słyszałam, że lepiej naciągać, zapytam w szkole rodzenia co oni na to

a mnie dopadły pierwsze dolegliwości-mam bóle w miednicy a raczej w krzyżu, ale chyba za wcześnie na bóle spowodowane ciężkością brzucha..... może to kości się rozchodzą.... czasem chodzę jak przygarbiona...

macie coś podobnego?

Tak Ewan jak mnie dopadaj a bole w okolicy miednicy to wygladam jak stara babcia, tylko laski mi brakuje! Czasem to niiemoge chodzic a innym razem swobodnie usiasc! A w krzyzu to chwilowo boli nie mam ale mnie tak smiesznie wygielo, normalnie jak babe w ciazy! Mam dupke tak do tylu jak kaczuszka! Przygotuj sie i nato!! Hahahaha!!!

reklama
MNie bolą te choler... wiązadła.To takie dziwne kłucie jakby szczypanie.A jak w krzyży sieknie to niekiedy głośno stękne i wszyscy przylatują pytając co sie stało ;)

Do góry