reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Objawy ciazy chlopiecej oraz dziewczecej:)

No ja słyszałam że na dziewczynke ciągną słodycze a na chłopca - kwaśne.
Poza tym czytałam też gdzieś że jak ma być chłopak to ma się gorszą cere :)

reklama
baskaaa, mi się cera poprawiła :)
i ciągnie mnie tak do słodkiego... a będziemy mieć chłopaczka....ciąża ciąży nie równa :)

wITAM, dziewczyny
Postanowilam zaczac nowy watek bo nie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie teraz pytanie. Jestem w 6 tygodniu ciazy i bardzo staralismy sie z mezem o coreczke. Synusia juz mam i nie maialam w tamtej ciazy zadnych problemow typu mdlosci, slaboscie, etc. Nie wiem natomiats jak wyglada ciaza dzieczeca, i czy ktoras z was miala tez tak ze nic (powiedzmy ze nic) nie dolegalo. Na razie nie reaguje na zadne zapachy i nie mam slabosci do zadnego typu jedzenia lub produktow, i przez to ciagle mysle czy nie bedzie to jednak Chlopczyk:)
Podzielcie sie doswiadzeniem, bedzie milo poczytac kto i jak przechodzi ciaze@meska@ lub @zenska@
Pozdrawiam

Ciekawy watek. Niestety wrozby z ksztaltu brzucha lub dolegliwosci ciazowych nie maja nic wspolnego z plcia dziecka. Ja nie mialam najmniejszej zachcianki, ani razu mnie nie zemdlilo, a co za tym idzie nie wymiotowalam. W ciazy czulam sie doskonale i ladniie wygladalam - zadnych problemow z cera lub wlosami. Urodzilam cudna dziewuszke :-D

ja słyszałam, że jak ma być chłopiec to mama w ciąży pięknieje. A jak dziewczynka to robi się brzydsza, bo mała można powiedzieć "odbiera" piękno matce;). Szczerze to nie jestem przekonana co do tych objawów, ja tam zrobiłam test z moczu i już się sobie tak nie przyglądam:)

Hej !!!
Jak przed ciążą nie lubiłam słodyczy, tak w ciąży jadłam kilogramami...nudności tylko na początku, na cerę nie mogłam narzekać : -) a urodziłam dziewczynkę

jeju ja jem wszytko, w zasadzie pochłaniam więc raczej nie da się po tym określić:p:p. A ogólnie to teoretycznie płeć dziecka już znam:D. Wszystko mówi, ze będzie mała księżniczka!:)

ja słyszałam, że jak ma być chłopiec to mama w ciąży pięknieje. A jak dziewczynka to robi się brzydsza, bo mała można powiedzieć "odbiera" piękno matce;). Szczerze to nie jestem przekonana co do tych objawów, ja tam zrobiłam test z moczu i już się sobie tak nie przyglądam:)

a będziesz po tym teście z moczu robić usg? w ogóle w którym tygodniu robiłas sobie ten test? no i gratuluję córeczki! :))

reklama
no to czekam na wieści, jak tam usg! sama się zastanawiam nad tym testem, czytałam na ich stronie, że robi się go jak test ciążowy, więc w sumie prosta sprawa a ciekawość zaspokoi :)))

Do góry