reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

strip, ja niestety nie pomoge, ale może przejdz się do innego lekarza z tym np. dermatologa.

a ja też mam pytanie, czy wasze dzieci dużo ulewają ? Patryk potrafi ulać nawet 3h po jedzeniu, szczególnie jak kręci się po podłodze, obraca się w te i we wte, albo siedzi. Wydaje mi się że ma wtedy ucisk na żołądek i wtedy zwraca, ale kiedyś tak nie miał i troche się martwie. Do tego ulewa nie raz a nawet 3-5 razy po jednym jedzonku, mój lekarz to bagatelizuje a nie chciałabym czegoś przeoczyć :(

reklama
nat, dzięki :* no to by wiele wyjaśniało :( a zagęszczasz mu czymś mleczko ? i czy pomaga, bo ja właśnie planuje.

zagęszczam, bo ta nowa alergolog powiedziała, że lepiej zagęszczać mimo tego, że jest grubiutki. i mam wrażenie, że jest lepiej, choć zdarza mu się czasem ulać i tak.

Strip a czy w rodzinie nie występuje bielactwo? Bo u mojego męża występuje i wiem, że jest genetyczne. Mam nadzieję, że to jednak nie to. Dermatolog raczej się rozpozna :tak: trzymam kciuki, aby była to jakaś błachostka!

Strip nie wiem czy to ja, czy ktoś inny, ale moja córka ma jedną taką białą plamę. To bielactwo, czyli brak pigmentu w niektórych partiach skóry. Niby nie jest to coś niebezpiecznego, ale trzeba obserwować, bo może się powiększać, rozprzestrzeniać. Jakaś plamka nie jest problemem, ale pracowałam z dziećmi, które były prawie całe w białych plamach. Wtedy jest kłopot z ekspozycją na słońce z uwagi na ryzyko poparzenia skóry. Idź do dermatologa, żeby mógł to obserwować. Niestety z tego co mi mówiła nasza dermatolog nie znają ani etiologii tego schorzenia, ani nie potrafią go leczyć :-(

STRIP mi też od razu bielctwo na myśl przyszlo. Najlepiej jakbyś to z dermatologiem skonsultowała..
ROXI alicja też ostatnimi czasy bardzo ulewa. i nie wiem czemu, bo alergii u nas niet :confused2:

makuc, no wiesz to nie jest powiedziane że tylko przy alergii, ja w sumie też nie wiem o co kaman, a mój pediatra ciągle że to normalne i że wkońcu przestanie, ale jakos mnie to nie pociesza :/

reklama
Do góry