reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy dotyczące niemowląt

Miniu byc może "taka uroda" ale warte skontrolowania. Nawet jak jest obrzek okołooczodołowy po nocy to powinien zejść, jak nie schodzi warto skontrolować to, zwłaszcza że o ile dobrze pamiętam mieliście problem kardiologiczny? Wysoka temperatura latem może nasilać dolegliwości. A zasinienia pod oczami też warto skontrolować, jak faktycznie są wyraźne to zazwyczaj robi sie morfologie, kał na pasożyty i ewentualnie na krew utajoną. Intuicja matki jest najważniejsza - jak coś Cie niepokoi sprawdzaj.

MamaNatki ile mała wypija w ciągu dnia? Bo ilości płynów muszą być zwiększone z uwagi na wyższą temperaturę bo dziecko wiecej "paruje" przez skórę i przy oddychaniu, traci w ten sposób wodę któą trzeba uzupełnić. Mleka nie uznajemy za płyn tylko pokarm. Picie to woda, herbatka, sok.

reklama
to skoro wątek o obawach to napiszę i tu :-( :-( :-( :-(
Pudzianek wywalił na siebie krzesło :-( :-( :-( :-( :-( :-(
mam nadzieję, że nic mu się nie stało :-( :-( :-( :-( :-(

lolisza, ciezko powiedziec ile wypija, ale ona raczej nalezy do tych co duzo pija. bede musiala jej policzyc ile tych plynow pochlania, bo to sa herbatki soczki, dalam jej dzis w nocy wode to pila jak niewiem ale teraz w dzien juz tylko pare lykow robi, widocznie nie smakuje sama :p
co do marchewki to ona jest w prawie kazdym sloiczku :/ bananow tez juz nie dam choc bardzo je lubi. no i kaszką bede zageszczac tylko poranne mleko, jakies 2 miarki dam, oby sie poprawilo, bo znow jak dzis robila kupe to sie meczyla, zrobila troche i kiedy jej przebieralam pampersa to wtedy dopiero dokonczyla.. uhh, widocznie kupka "nie miala miejsca" wtedy na wyjscie bo taka twarda :( (sorki za niesmacznosc ale taka prawda)

Mamanatki- wiem,co znaczy unikac marchewki,bo sama dałam Amelce pierwszy raz od dawna dwa dni temu- wczesniej reagowała wysypką.Ale pare słoiczków jest bez,a resztę sama gotowałam.Kaszkę możesz dawać ,byle nie ryżową.
Natuś,a co Piotrusiowi sie stało?Guza sobie nabił czy coś?Może nic mu nie jest,tylko go zabolało i sie wystraszył...:***

Płakał bardzo jakąś minutę, ale uspokoić nie szło :-(
mam nadzieję, że krzywdy mu nie zrobiło... ma taki różowy nosek u nasady

mamaNatki, mamy podobny problem, odkąd przeszliśmy z cycka na nutramigen :( Patryk tez nie wiele pije, wodą pluje, soki musiałam odstawić bo prawie wszystkie mają w sobie jabłko a on prawdopodobnie uczulony, chyba spróbuje podac jakieś herbatki żeby pił cokolwiek. Też się bidulek męczy i stęka, u nas sprawdzają się śliwki ale tylko na chwile, jak na następni dzień nie podam to od nowa męka :(

miniu, u nas co prawda sińców nie ma, ale jedno oczko puchnie, szczególnie po spaniu. Kilka miesiecy temu ogladał to okulista i stwierdził ze wszystko ok, pózniej było troche lepiej i teraz znowu jakby mocniej. Nie wiem moze to przez wysokie temperatury powietrza jak pisze lolisza, ale chyba znowu pojde na kontrole do okulisty.

reklama
Do góry