reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nutramigen, inny skład- historia mojego dziecka

Iri

Cześć wszystkim. Jako że sama szukałam pomocy i bardzo ciężko było mi cokolwiek sensownego znaleźć, Chciałam podzielić się moją historią związaną z tym mleczkiem. Po wielu wpisach odnośnie zmiany składu w ostatnich latach jest szansa dla maluszków którzy źle tolerują polski nutramigen. Moje dziecko cały czas wymiotowało śluzem od kiedy wprowadziliśmy nutramigen, kupki też nie ciekawe, częste zatwardzenia, nie była w stanie wypić całej buteleczki mleka, musiała popijać herbatka lub robić dłuższe przerwy przez co karmienie trwało wieczność. Dużo podróżujemy, dzięki czemu przetestowalismy kilka różnych nutramigenow tzn z różnych krajów. Holandia (bardzo zbliżone do polskiego), USA ( podwójna zawartość żelaza, w składzie głównie kukurydza więc bardzo się różni od naszego) w USA dziecko nie wymiotowało, ale zatwardzenia były okropne, konieczne było użycie wlewki, dziecko długo dochodziło do siebie. Portugalia odmieniła nasze życie. Kupki są bezbolesne, nie ma gazów praktycznie, nic nie wymiotuje, ładnie się odbija, ma duży apetyt, w końcu zaczyna jeść pokarmy stałe. Przy polskim mleku niestety nie chciała nic jeść, ten śluz widocznie ją blokował.

Sa apteki które prowadzą wysyłkę zagraniczną ale niestety nutramigen w Portugalii jest 2x droższy, więc nie każdy może sobie pozwolić na to, ale jeśli ktoś ma również takie problemy jak my to serio warto. Pozdrawiam wszystkich malutkich alergików.

reklama
A porównywałaś skład, zeby zobaczyc dlaczego Wasze dziecko tego nutramigenu nie tolerowało? Moze problem rozwiązaloby przejście na neocate? Nutramigen i tak powinien być podawany pod nadzorem lekarza.

Nie, to nie jest normalna reakcja na nutramigen.

Skoro w Europie jest ten sam sklad to jakim cudem puszka z Portugali

Ale skoro mieliście peoblemy przy nutramigenie to znaczy, że nie pomagał 🤷‍♀️
Według lekarzy pomagał, bo faktycznie nie miała już wysypki i na zewnątrz wyglądało wszystko super. Ponoć miało się dziecko przyzwyczaić. Może na złych lekarzy trafiłam, tego nie wiem.

Dziele się tą historią ze względu na to że wiele kobiet szukało pomocy po zmianie fabryki w której produkują Polski nutramigen. Nam nutramigen z Portugalii super pomaga, dziecko zjada całą buteleczkę z ochotą i nie ma tego okropnego śluzu jak po polskim produkcie.

Według lekarzy pomagał, bo faktycznie nie miała już wysypki i na zewnątrz wyglądało wszystko super. Ponoć miało się dziecko przyzwyczaić. Może na złych lekarzy trafiłam, tego nie wiem.

Dziele się tą historią ze względu na to że wiele kobiet szukało pomocy po zmianie fabryki w której produkują Polski nutramigen. Nam nutramigen z Portugalii super pomaga, dziecko zjada całą buteleczkę z ochotą i nie ma tego okropnego śluzu jak po polskim produkcie.
Ale dalej nie rozumiesz, że zmiana fabryki nie musi oznaczać zmiany skladu. A Ty twierdzisz, ze sklad jest ten sam. To jakim cudem inna fabryka robi ten sam sklad i nagle super?

Ale dalej nie rozumiesz, że zmiana fabryki nie musi oznaczać zmiany skladu. A Ty twierdzisz, ze sklad jest ten sam. To jakim cudem inna fabryka robi ten sam sklad i nagle super?
🤦🏼‍♀️ takie problemy były w Polsce. Poczytaj sprzed kilku lat na forach o problemach po zmianie fabryki. Nagle dzieci zaczęły źle tolerować mleko. Ale dalej się upieraj przy swoim.

Skład jest inny w USA.

Pisałam już wcześniej że skład jest taki sam polskiego i portugalskiego mleka. Chyba rozumie pani że pochodzenie składników też ma znaczenie. No i jakość tych składników :)

Nie potrzebie dodałam „inny skład” w tytule, widocznie nie daje Ci to spokoju ;) chciałam odnieść się do poprzednich wpisów matek zmagających się z tym problemem. W sumie nie powinnam, bo było to kilka lat temu i z pewnością one już nie korzystają z tego mleka.

Pozdrawiam serdecznie i nie kontynuuje tematu., bo nie mam czasu na takie przepychanki. Jeśli ktoś na tym skorzysta to super jeśli nie to też ok.

reklama
🤦🏼‍♀️ takie problemy były w Polsce. Poczytaj sprzed kilku lat na forach o problemach po zmianie fabryki. Nagle dzieci zaczęły źle tolerować mleko. Ale dalej się upieraj przy swoim.

Skład jest inny w USA.

Pisałam już wcześniej że skład jest taki sam polskiego i portugalskiego mleka. Chyba rozumie pani że pochodzenie składników też ma znaczenie. No i jakość tych składników :)

Nie potrzebie dodałam „inny skład” w tytule, widocznie nie daje Ci to spokoju ;) chciałam odnieść się do poprzednich wpisów matek zmagających się z tym problemem. W sumie nie powinnam, bo było to kilka lat temu i z pewnością one już nie korzystają z tego mleka.

Pozdrawiam serdecznie i nie kontynuuje tematu., bo nie mam czasu na takie przepychanki. Jeśli ktoś na tym skorzysta to super jeśli nie to też ok.
Ale ja się nie upieram 🤷‍♀️ zapytalam, jaka jest róznica w skladzie. Skoro masz portugalski produkt i masz polski to powinnaś moc porownac. To Ty twierdzisz, że sklad jest ten sam.
normalnie pytam, bo jestem ciekawa gdzie tkwi roznica.

Masz jakiś biznes w tym oczernianiu polskiej produkcji?

Do góry