Cześć wszystkim. Jako że sama szukałam pomocy i bardzo ciężko było mi cokolwiek sensownego znaleźć, Chciałam podzielić się moją historią związaną z tym mleczkiem. Po wielu wpisach odnośnie zmiany składu w ostatnich latach jest szansa dla maluszków którzy źle tolerują polski nutramigen. Moje dziecko cały czas wymiotowało śluzem od kiedy wprowadziliśmy nutramigen, kupki też nie ciekawe, częste zatwardzenia, nie była w stanie wypić całej buteleczki mleka, musiała popijać herbatka lub robić dłuższe przerwy przez co karmienie trwało wieczność. Dużo podróżujemy, dzięki czemu przetestowalismy kilka różnych nutramigenow tzn z różnych krajów. Holandia (bardzo zbliżone do polskiego), USA ( podwójna zawartość żelaza, w składzie głównie kukurydza więc bardzo się różni od naszego) w USA dziecko nie wymiotowało, ale zatwardzenia były okropne, konieczne było użycie wlewki, dziecko długo dochodziło do siebie. Portugalia odmieniła nasze życie. Kupki są bezbolesne, nie ma gazów praktycznie, nic nie wymiotuje, ładnie się odbija, ma duży apetyt, w końcu zaczyna jeść pokarmy stałe. Przy polskim mleku niestety nie chciała nic jeść, ten śluz widocznie ją blokował.
Sa apteki które prowadzą wysyłkę zagraniczną ale niestety nutramigen w Portugalii jest 2x droższy, więc nie każdy może sobie pozwolić na to, ale jeśli ktoś ma również takie problemy jak my to serio warto. Pozdrawiam wszystkich malutkich alergików.
Sa apteki które prowadzą wysyłkę zagraniczną ale niestety nutramigen w Portugalii jest 2x droższy, więc nie każdy może sobie pozwolić na to, ale jeśli ktoś ma również takie problemy jak my to serio warto. Pozdrawiam wszystkich malutkich alergików.