reklama
Dziewczyny, które szczepią się na krztusiec, jak to wygląda? Musi być skierowanie czy wystarczy iść do apteki po szczepionke i do przychodni? Można się szczepić do 36tyg? Teraz mam opryszczke i infekcje dróg moczowych więc pewnie z 2tyg będę musiała poczekać?
Córka miała odraczane szczepienia i będziemy dopiero nadrabiać więc chyba wolę się zaszczepić jednak...
Córka miała odraczane szczepienia i będziemy dopiero nadrabiać więc chyba wolę się zaszczepić jednak...
puszeknieokruszek
Fanka BB :)
Ja też jeżdżę bo nie mam innego wyjścia, co prawda ograniczyłam do minimum ale całkowicie nie zrezygnuje. Pasy zapinam bo boję się nie zapiąć.
My mamy 7 osobowe auto VW touran i dla nas to fajna opcja a będzie nas 2,+3. Plus ja mam swojego swifta i do niego też się mieścimy nawet z wózkiem
My mamy 7 osobowe auto VW touran i dla nas to fajna opcja a będzie nas 2,+3. Plus ja mam swojego swifta i do niego też się mieścimy nawet z wózkiem
Na krztusiec potrzeba skierowanie. Ale do kiedy można się szczepić nie wiem niestety. Wiem, że z infekcja nie można. Całą ankietę miałam przed szczepieniem do wypełnienia między innymi jakie leki brałam, jakie infekcje, czy infekcje, czy była temperatura itd. Myślę że w tym przypadku najbezpieczniej skonsultować się z internista przed szczepieniem w celu kwalifikacji i wystawienia skierowania .
z tego co pamiętam, lekarz mówił że trzeba się zaszczepić do 36 tc.Na krztusiec potrzeba skierowanie. Ale do kiedy można się szczepić nie wiem niestety. Wiem, że z infekcja nie można. Całą ankietę miałam przed szczepieniem do wypełnienia między innymi jakie leki brałam, jakie infekcje, czy infekcje, czy była temperatura itd. Myślę że w tym przypadku najbezpieczniej skonsultować się z internista przed szczepieniem w celu kwalifikacji i wystawienia skierowania .
Ale nie pamiętam....dokładnie.
Ja już staram się nie prowadzić samochodu, mam wrażenie, że nie ogarniam lusterek, biegów itd to za dużo
Wykuruje się, zrobię morfologie, mocz i crp, skonsultuje z prowadzącą i może uda się przed 36 tyg. DziękiNa krztusiec potrzeba skierowanie. Ale do kiedy można się szczepić nie wiem niestety. Wiem, że z infekcja nie można. Całą ankietę miałam przed szczepieniem do wypełnienia między innymi jakie leki brałam, jakie infekcje, czy infekcje, czy była temperatura itd. Myślę że w tym przypadku najbezpieczniej skonsultować się z internista przed szczepieniem w celu kwalifikacji i wystawienia skierowania .
majmaj
Fanka BB :)
Nowanna nie strasz, bo ja to dwa razy w miesiącu zapuszczam się sama 150km w jedną stronę na badania i do mojej prowadzącej Właśnie już rozkminiam bo mnie to czeka już w przyszłą środę. Ale w sumie wygodnie mi w samochodzie.
Zapinacie pasy? Ja już od dawna nie zapinam bo się boję tego ucisku na brzuchu. Wiem, że są jakieś adaptery i inne wynalazki ale stwierdziłam, że to nie jest dla mnie.
Tak tak, jeżdżę i to bardzo dużo. Za tydzień jadę jeszcze odwiedzić rodziców ok 260km w jedną stronę .
Zapinaj pasy. To bardzo ważne dla Waszego bezpieczeństwa. Mam adaptery, bo pas nie wychodził mi na kolcach biodrowych, ale może u Ciebie jest ok. Zapinaj!
reklama