Witam Drogie kobitki, jakie polecacie nosidełka dla dzieci? Szukam czegoś łatwego w obsłudze, odciażajacego kręgosłup ( z szerokim pasem biodrowym) i do 18-20 kg. Mój maluch narazie ma 8kg ale szybko rosnie zależy mi też żeby można było nosić maluszka nie tylko przodem do piersi ale również przodem do świata wiem że to nie najlepsza pozycja na dłuższą metę, ale chociaż na chwilę, bo maluch wszystkim bardzo się już interesuje. Czy jestescie w stanie cos doradzic?
reklama
Poranna_burza
Fanka BB :)
Nosidla sa dla dzieci siedzacych. My mamy tule. Bardzo nam sie przydala. Tylko nie ma mozliwosci noszenia przodem do swiata. Zreszta zadna rozsadna firma nie robi takich nosidel. Przodem do swiata mozesz nosic dziecko na rekach.
KasiaKaty
jasani
Ja też mam Tule i spisuje się super. Jest nawet jeden model, który pozwala nosić dziecko przodem do świata, ale nie pamiętam który. Wejdź sobie na ich stronę i poszukaj.
Edit:Znalazłam to Tula Explore. Cenowo wychodzi nie najtaniej ale można kupić używki na olx lub allegro w fajnych cenach.
Edit:Znalazłam to Tula Explore. Cenowo wychodzi nie najtaniej ale można kupić używki na olx lub allegro w fajnych cenach.
Ostatnia edycja:
Aguu
Gdy maluch jest ciekawy świata to najlepiej przerzucić go na plecy. Serio.
Przodem do świata to jak w chodziku. Nie polecam nawet na chwilę.
Wybór spory. Tu znajdziesz nazwy różnych marek Link do: Wypożyczalnia - CarryLove.pl - sklep i wypożyczalnia z chustami i nosidłami ergonomicznymi
Poogladaj, najlepiej byłoby przymierzyć.
Przodem do świata to jak w chodziku. Nie polecam nawet na chwilę.
Wybór spory. Tu znajdziesz nazwy różnych marek Link do: Wypożyczalnia - CarryLove.pl - sklep i wypożyczalnia z chustami i nosidłami ergonomicznymi
Poogladaj, najlepiej byłoby przymierzyć.
Adrianna.em
My mamy Tula Free to Grow i bardzo polecamy. Dziecka przodem do świata nie polecam nosić nawet "chwilowo". Przecież rehabilitacja dziecka np nie trwa godzinę, tylko dajmy na to 15 minut, a jednak efekty przynosi. Więc tak samo szybko można zrobić dziecku krzywdę.
ZUZA.80
mamy tulę standard, jest do 20kg, można nosić przodem so siebie i na plecach. korzystam b. dużo i jestem zadowolona i ja i maluch, bardzo polecam! w dodatku jakie piękne wzory mają
trzeba tylko pamiętać, że bez względu na wagę niemowlaka w nosidło wkładamy dziecko już siedzące. takie są przynajmniej zalecenia fizjoterapeutów. niby są specjalne wkładki niemowlęce, tula też je ma, ale nie są one do końca bezpieczne
trzeba tylko pamiętać, że bez względu na wagę niemowlaka w nosidło wkładamy dziecko już siedzące. takie są przynajmniej zalecenia fizjoterapeutów. niby są specjalne wkładki niemowlęce, tula też je ma, ale nie są one do końca bezpieczne
Ostatnia edycja:
Poranna_burza
Jasani - wlasnie zobaczylam, ze jest jeden model Tuli, gdzie mozna nosic dziecko przodem. Nie zmienia to faktu, ze jest to niewlasciwa pozycja do noszenia i jestem mocno zdziwiona, ze "wypuscili" takie nosidlo. W dzisiejszych czasach kasa musi sie zgadzac. Na szczescie rodzice maja dostep do roznych publikacji i moga sami decydowac, co dla ich dziecka jest dobre.
florence_doughter
przymierzałam kavka multiage i jest super wygodne, też polecam na plecach nosić, ręce wolne a dziecko widzi co chce
reklama
Podziel się: