reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

No-Spa wczesna ciążą

Hej dziewczyny :) mam pytanie dotyczące No-Spa lub No-Spa max
Jestem we wczesnej ciąży około 4tc więc tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo jak.to mi lekarka powiedziała :/ czy mogę zażywać No-Spa na ból brzucha tzn ucisk lub wzdęcia które się pojawiły od.paru dni czy lepiej nie ryzykować
Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszła mamusie ❤❤❤

reklama
Rozwiązanie
Mi od początku tej ciąży towarzyszy ból brzucha. W 7 tc na wizycie powiedziałam, że ciągle mnie mocno boli i dostałam duphaston ma wszelki wypadek a tydzień później dostałam silnego krwawienia i wyszło, że zrobił się krwiak i dali mi luteinę. Właśnie brałam teraz takżs nospę z zalecenia lekarza a w 35 tc, żeby powstrzymać skurcze dostałam spazmolinę. Trochę się zdziwiłam właśnie bo jak poczytałam to wychodziło, że to to samo.
Na samym koncu. By nie wyciszyc skurczy przygotowujacych i wlasciwych.
W trzecim trymestrze nie powinno się brac bo pojawiły się badania że wpływa na układ nerwowy dziecka (może powodować wzmożone napięcie mięśniowe u dziecka). Ogólnie ja bym mimo wszystko skonsultowała branie nospy z lekarzem i brała jeśli to na prawdę jest konieczne.

reklama
Ale ginekolodzy czesto od razu mowia ze przy napieciu no spe.
W trzecim trymestrze nie powinno się brac bo pojawiły się badania że wpływa na układ nerwowy dziecka (może powodować wzmożone napięcie mięśniowe u dziecka). Ogólnie ja bym mimo wszystko skonsultowała branie nospy z lekarzem i brała jeśli to na prawdę jest konieczne.

reklama
No spa działa rozkurczowo na wszystkie mięśnie gładkie a co za tym idzie również na szyjkę macicy i może powodować jej przedwczesne rozwarcie. Raczej wątpię aby wyciszyła skurcze właściwe. Czasami warto zastanowić się czy korzyści z brania leku przewyższają ryzyko. Niestety niektóre kobiety łykają no spe jak cukierki nie myśląc o tym, że niestety ale każdy lek ma działania niepożądane. A na wzdęcia proponuję po prostu odgazować się ;)

Do góry