reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski progesteron 5tc

Ma___

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
zaczęłam 5tc i zrobiłam badania krwi:
15.11:
Beta: 407,5 IU/L
Progesteron: 9,41 np/mL

17.11:
Beta: 1266,3 IU/L
Progesteron: 9,80 np/mL

Przyrost bety jest prawidłowy, natomiast progesteron jest poniżej normy. Oprócz tego dostałam brązowych plamień.
Kontaktowałam się z lekarzem i przepisał mi Progesterone Besis, natomiast powiedział, że tak niski progesteron oznacza, że jest 60% szans na to, że dziecko ma wady genetyczne.
Jestem przerażona i zamiast się cieszyć, że po długim czasie starań się udało to cały czas o tym myślę i się smucę.
Czy któraś z was miała podobny poziom progesteronu ale wszystko było ok?

reklama
Nigdy nie słyszałam żeby niski progesteron oznaczał wady genetyczne no ale lekarzem nie jestem.
Postaraj się może szybciej o to USG.

Jak nie będą chcieli przyjąć, to porpos o odmowę na piśmie. Mówisz, że zgłaszasz się z plamieniem i niskim progesteronem, Twój lekarz nie ma terminów a boisz się pozamacicznej. W różnych szpitalach jest różnie, możesz spotkać się z chamstwem, ale tak naprawdę należy Ci się USG
Nigdy nie słyszałam żeby niski progesteron oznaczał wady genetyczne no ale lekarzem nie jestem.
Postaraj się może szybciej o to USG.
Może być wada przy zapłodnieniu, ale podejrzewam, że te 60% to wyssane z palca.

reklama
Do góry