I jak tam Syla? Wow, to już 32 tydzień u Ciebie! Będzie dobrze. A jeśli szyjka zamknięta to bakterie nie powinny się dostać wyżej..Ja byłam w szpitalu 4 dni bo moja lekarka stwierdziła, że pomimo pessara poszerza mi się wewnętrzne rozwarcie, i że to dopiero 20tydzień, więc lepiej aby założyli mi szew. Jednak w szpitalu nie podzielili jej zdania- po badaniach stwierdzili, że szyjka nie jest zła, że ma 32mm! i niewielkie- jak to określili rozwarcie wewnętrzne a pessar ładnie trzyma..
Ta moja lekarka mierzy szyjkę tylko na zaciśniętej części i wtedy wychodzi 23mm, a Ci w szpitalu zmierzyli całą- razem z rozwartą częścią i wtedy faktycznie ma ona 32mm... Poza tym dla nich to rozwarcie nie było jakieś tragiczne, chyba się zmniejszyło po 2 dniach polegiwania w szpitalu, bo na wizycie u mojej ginekolog miało szerokość 14mm..
To tyle..Mam się oszczędzać i co tydzień mieć usg szyjki.. Zgłupiałam już zupełnie..
Ta moja lekarka mierzy szyjkę tylko na zaciśniętej części i wtedy wychodzi 23mm, a Ci w szpitalu zmierzyli całą- razem z rozwartą częścią i wtedy faktycznie ma ona 32mm... Poza tym dla nich to rozwarcie nie było jakieś tragiczne, chyba się zmniejszyło po 2 dniach polegiwania w szpitalu, bo na wizycie u mojej ginekolog miało szerokość 14mm..
To tyle..Mam się oszczędzać i co tydzień mieć usg szyjki.. Zgłupiałam już zupełnie..