reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nieustanna zgaga

humangirl007

Początkująca w BB
Co robić? Jestem w 34 tc, 99% czasu mam zgagę. Cokolwiek bym zjadła to mnie łapie. Wyglada to tak ze nie jem żadnych ciężkostrawnych, tłustych, smażonych i mocno doprawionych rzeczy w dodatku siedzę po posiłku tak z 40 min, położę się i mam zgagę. Nawet jak napije się głupiego soku to pali mnie w gardle zaraz tak ze aż mi niedobrze i czuje jakby mi w środku wypalalo.. Jem - zgaga, nie jem - zgaga, pije - zgaga, nie pije - zgaga. Czasem jest po prostu tak ze odpuszczam jedzenie bo nie mam już siły siedzieć kolejnych 40 minut tak mnie bolą plecy. Już nie wiem jak sobie z tym radzić naprawdę, jest tak od 1 trymestru, w 2 się trochę uspokoiło a od 3 trymestru znów mnie to meczy. Pomóżcie. Herbata z lipy mi nie pomaga, żadne ziołowe tabletki tez nie pomagają a jak już to na 5 minut.

Ostatnia edycja:
reklama
Co robić? Jestem w 34 tc, 99% czasu mam zgagę. Cokolwiek bym zjadła to mnie łapie. Wyglada to tak ze nie jem żadnych ciężkostrawnych, tłustych, smażonych i mocno doprawionych rzeczy w dodatku siedzę po posiłku tak z 40 min, położę się i mam zgagę. Nawet jak napije się głupiego soku to pali mnie w gardle zaraz tak ze aż mi niedobrze i czuje jakby mi w środku wypalalo.. Jem - zgaga, nie jem - zgaga, pije - zgaga, nie pije - zgaga. Czasem jest po prostu tak ze odpuszczam jedzenie bo nie mam już siły siedzieć kolejnych 40 minut tak mnie bolą plecy. Już nie wiem jak sobie z tym radzić naprawdę, jest tak od 1 trymestru, w 2 się trochę uspokoiło a od 3 trymestru znów mnie to meczy. Pomóżcie. Herbata z lipy mi nie pomaga, żadne ziołowe tabletki tez nie pomagają a jak już to na 5 minut.

Spróbuj Neo bianacid :-) można brać w ciąży.
Jest droższy niż Rennie.

U mnie niestety nic nie pomagało , mleko, migdały, tabletki czy zmiana diety... Zgagę miałam od połowy do ostatniego dnia ciąży i na pocieszenie dodam tylko że po porodzie minęła jak reką odjął

Hej mi przy takich atakach jak piszesz pomagała szczypta sody oczyszczonej na środek języka. Nic lepiej nie działa. A rennie i tego typu tabl są właśnie na bazie sody

Mam tak od 20ktoregoś tc. A teraz już 33. Rennie. Soda oczyszczona. Dieta. Czasem lepiej czasem wymiotuję kwasem... byle do porodu.

reklama
Do góry