reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niepokoje w ciąży

Cześć wam ciężaróweczki,

piszę do was z może częstym pytaniem o krwawienie i ból we wczesnej ciązy, ja teraz jestem w 5 tyg i od 2 dni krwawie, lekarz na izbie przyjec w szpitalu kazal mi przyjsc jutro na usg, boje sie cholernie i nie wiem co mam myslec, nic nie wyjasnil tylko powiedzial ze to moze byc poronienie, nastraszyl mnie i teraz spac nie moge,

powiedzcie czy ktorejs z was sie to tez przydazylo i jakie byly powody

reklama
jestem w uk, poszlam do przychodni cos w stylu ostrego dyzuru przy szpitalu, lekarz pierwszego kontaktu skierowal mnie na nastepny dzien na badania, powiedzial ze czesto sie zdaza poronienie we wczesnej ciazy i ze to jest normalne, jak zobaczyl moje przerazenie powiedzial ze to moze tez byc cos innego ale to musi gin zbadac a to dopiero jutro,

teraz siedze i zastanawiam sie co sie ze mna dzieje

czy nie trace tego na ktorego tak dlugo czekalam

u nich chyba jest tak ze do 13 tyg niech sie dzieje co chce a jak dotrwasz do 13 tyg to mozna sie zajac typowa opieka a jesli nie to widocznie tak mialo byc,

nie wiem juz nawet nie mam sily plakac

Cześć wam ciężaróweczki,

piszę do was z może częstym pytaniem o krwawienie i ból we wczesnej ciązy, ja teraz jestem w 5 tyg i od 2 dni krwawie, lekarz na izbie przyjec w szpitalu kazal mi przyjsc jutro na usg, boje sie cholernie i nie wiem co mam myslec, nic nie wyjasnil tylko powiedzial ze to moze byc poronienie, nastraszyl mnie i teraz spac nie moge,

powiedzcie czy ktorejs z was sie to tez przydazylo i jakie byly powody
Ja też miałam plamienia w 5 tc moja ginka powiedziała że niestety ale w tak wczesnej ciąży wszystko się może zdarzyć i poradziła zaczekać leki na potrzymanie w tak młodej ciąży to też nie jest wyjście z sytuacji, więc uzbroiłam się w cierpliwośc i czekałam jeszcze 3 tygodnie na wizytę dodam że plamienia występowały u mnie po pracy... jak poszłam na wizytę na usg biło srduszko i dostałam recepte na duphaston w razie czego ale do dziś mam spokuj, więc nigdy go nie brałam. Niestety ale spory odsetek wczesnych ciąż gdy mamy w sobie dopiero zarodek obumiera niekiedy nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy.
Głowa do góry , musi być dobrze trzeba do wszystkiego podejść spokojnie i z rozwagą... choć to czasem bardzo trudne.

Nie płacz , nikomu to nie pomoże ani Tobie ani Bąblowi ;)
Fakt że dopiero po 12 tc nasze dziecko przestaje być nazywane zarodkiem a zaczyna być wg medycyny płodem... różnie lekarze do dego podchodzą jedni już ratują to życie inni mówią Trudno ...

witam wszystkie obecne i przyszle mamy!!
jestem obecnie w 22 tygodniu ciazy miala byc coreczka ale na ostatnim usg pan doktor stwierdzil ze to synus ciesze sie bardzo tylko troszke sie martwie..
maly bardzo duzo kopie(wiec to chyba dobrze ze daje znac ze jest ok) ale ja mam jakies glupie przeczucie ze jest cos nie tak mam bardzo slabe wyniki i lekarz zapisal mi tabletki na szczescie badania toksoplazmowe sa ujuemne ale ja i tak sie martwie ze cos jest nie tak .. mimo yego ze lekarz mowil ze jest dobrze to ja sie boje ze moje malenstwo urodzi sie chore lub cos w tym stylu eh.. czy wy tez tak martwilyscie /martwicie ze z waszymi mlauszkami jest cos nie tak??

do lekarza ide 6 czerwca i pan doktor nagra nam na dvd naszego synka juz sie nie oge doczekac az znowu go zobacze !! pozdrawiam kochane mamuski:):*

Nie martw się to jest taki okres, że działają hormony i możemy wmawiać sobie różne rzeczy. Nasza mała na usg ciągle wywalała język i robiła dziwne ruchy, a ogólnie jest strasznie żywa - przez to wszystko wmówiłam sobie że dziecko może mieć zespół downa. Ale tak naprawdę jeśli coś ma być to i tak będzie i nie ustrzeżemy się przed tym. A w ciąży najważniejsze jest nastawienie bo to bardzo pomaga naszemu maluszkowi. Zaufaj lekarzowi, a jeśli tylko masz jakieś wątpliwości to opowiadaj na każdej wizycie.

Nie jesteś sama, my jesteśmy tu razem z Tobą. Pamiętaj, że zawsze masz jakiś dylemat lub chcesz się komuś wyżalić to wal śmiało. Wiem że to nie to samo, bo nigdy Cię nie przytulę i nie doradzę na żywca, ale takie babskie gadanie nawet przez neta często pomaga. Jak będziesz mieć wątpliwości to możemy popisać prywatnie.

reklama
witajcie.mam pytanie,co moze oznaczac malenka czerwona kropka na sutku z ktorej podcieka krew.zrobilo mi sie dzis cos takiego i niewiem coz to,czy jechac jutro do lekarza czy dzis to zaltwic

Do góry