reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepokoje w ciąży

to prawda dziewczyny nie martwcie sie a juz napewno nie obwiniajcie;-), ja na andrzejkach piłam i paliłam papierosy(byłam w 2 tyg ciąży) mój synek jest zdrowy i tez dostał 10 pkt:-)...jak sie nie planuje ciąży to trudno żeby sie uważało..ważne żeby dbać o dzidzie jak juz sie o niej wie:-D

reklama
chciałabym , żeby mnie któś w sumie pocieszył, bo to że biorę antybiotyk , to juz fakt. Jestem w 7 tygodniu ciąży licząc od ostatniego okresu i mam ostre zapalenie oskrzeli , przy którym niestety musiałam wziąć antybiotyk, duomox. Dziś jest 6ty dzień brania go i dopiero zaczyna mi sie polepszać trochę. Czy któraś z was brała antybiotyjki w trakcie ciąży i czy miało to jakieś skutki uboczne dla płodu? proszę odpowiedzcie bo się zadręczam ...

sluchaj no a nie pytalas sie swojego lekarza???? przeciez to jasne, ze nie dalby ci czegos co moze zasdzkodzic czy nie? jak nie ufasz mu to moge polecic tylko rozmowe z jakims innym lekarzem albo najlepiej jak sie tak bois zto wez zobacz sobie to: lekarz onlinei moze to Ci jakos pomoze? wiesz tam jest taka fajna babeczka i ona szybko odpowiada na pytania wiec moze cie troche uspokoi. w kazdym razie sie nie martw bo nie sadze zeby lekarz chcial ci zrobic krzywde..

Witam

Ja wlasnie w trakcie pierwszych kilku, kilkunastu dni bralam antybiotyk amoksiklav - wiem ze maja podobne dzialania. Nie wiedzialam wtedy ze jestem w ciazy. Dodam ze bralam jeszcze inne leki - przeciwbolowe i przeciwgoraczkowe. Stracha mialam ogromnego. Pozniej jak sie okazalo ten antybiotyk co ja mialam - przypisuje sie kobietom w ciazy.

Urodzilam zdrowego chlopca. Poradz sie lekarza odnosnie Twojego antybiotyku. Bedziesz o wiele spokojniejsza.

Pozdrawiam

Ja rowniez bralam 2 antybiotyki procz tego cos od alergii no i non stop gardlo mialam chore, a dzidzia zdrowa sie urodzila:). Jest kilka antybiotykow bezpiecznych dla kobiet w ciazy, mysle ze lekarz by dzidzi nie narazal, nie martw sie, bo niunia tez sie smuci.

Amoxycylina i jej pochodne to tak na dobrą sprawę jedyna grupa antybiotyków jakie lekarz może podać ciężarnej.
Ja również przeszłam w ciąży zapalenie oskrzeli -co gorsza w Stanach i tam lekarka przepisała mi amoxycylinę. Strasznie się bałam o maleństwo, ale po powrocie do Polski skonsultowałam się z moim lekarzem i dowiedziałam się, że amoxycylina jest bezpieczna dla dziecka. Żeby mnie całkiem uspokoić zrobiła mi USG i pokazała moje maleństwo jak bryka w najlepsze.:tak:
Gorsze dla dziecka jest niedotlenienie. Denerwuje je też na pewno to "zrywanie" kiedy ty kaszlesz.
Kuruj się aniijja i uszy do góry. :-)

Ja też brałam dwa antybiotyki, Co prawda po 20 tygodniu kiedy można więcej ale DUOMOX i BIOPAROX są bezpieczne w ciąży i jeśli korzyść z ich podania przeważa ryzyko dla dziecka to są podawane, chyba lepszy antybiotyk niż 40 stopni gorączki z powodu stanu zapalnego.

anijjja ja tez duomox bralam ...tym sie nie martwie...bardziej sie boje jaki wplyw na malenstwo bedzie miala goraczka ktora mialam gdzies w 11 tygodniu....poltorej tygodnia zazywalam paracetamol...po 2 ,3 tabletki dziennie.....i nic nie pomagalo...lekarze nie mogli mi nic przepisac,bo nie mialam zadnych innych objawow tylko goraczka.....po 1,5 tygodnia doszedl kaszel i wtedy antybiotyk wlasnie dostalam....teraz zostanie taki lekki strach do konca ciazy.....:-(

reklama
aniijja tak się dziwnie składa,że staram się o maluszka i wlasnie dzisiaj kiedy mam owulacje jestem chora :( Kiedy pol roku temu podejrzewalam u siebie ciaze,powiedziałam o tym lekarzowi i własnie przepisał mi Duomox,takze nie masz czego się obawiać.Głowa do góry i zdrowiej szybciutko :blink:

Do góry