reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepłodość: Oligoasthenoteratozoospermia . JAK SOBIE RADZIĆ Z EMOCJAMI

Witam, z partnerem od dobrych kilku miesiecy staralismy sie o zajcie w ciaze... do jestesmy po wynikach ja czekam na badanie HSG a partner jest po badaniach nasienia....wczoraj dostalismy wyniki... :( Rozpoznanie Oligoasthenoteratozoospermia ! 1 % prawidłowych plemników
Jest to dla nas szok.. Partner sie podłamał. Oczywiście bedziemy dalej konsultowac sie z lekarzami . jutro zapisujemy wizyte do androloga itp.
ale czy znacie przypadki że pomimo tak słabego nasienia jest szans na naturalne zajscie w ciaże ? ja sama nie wiem jak mam do tego podejsc jestem skołowana .. :( nie... wiem jak mam sobie radzic z emocjami... a przeciez trzeba normalnie żyć .... gdzie szukać otuchy pocieszenia...

reklama
Witam, z partnerem od dobrych kilku miesiecy staralismy sie o zajcie w ciaze... do jestesmy po wynikach ja czekam na badanie HSG a partner jest po badaniach nasienia....wczoraj dostalismy wyniki... :( Rozpoznanie Oligoasthenoteratozoospermia ! 1 % prawidłowych plemników
Jest to dla nas szok.. Partner sie podłamał. Oczywiście bedziemy dalej konsultowac sie z lekarzami . jutro zapisujemy wizyte do androloga itp.
ale czy znacie przypadki że pomimo tak słabego nasienia jest szans na naturalne zajscie w ciaże ? ja sama nie wiem jak mam do tego podejsc jestem skołowana .. :( nie... wiem jak mam sobie radzic z emocjami... a przeciez trzeba normalnie żyć .... gdzie szukać otuchy pocieszenia...
Hej, wiem co czujesz... u nas kryptozoospermia. I jedynie in vitro wchodzi w grę. Podpytaj lekarza, on się zna, najlepiej takiego z kliniki leczenie niepłodności... Musisz być dzielna, najgorsze za Wami czyli diagnoza teraz trzeba zawalczyć o dzidziolka ♥️ 🙏

Teraz w dobie koronki wszystko jest tak skomplikowane nic się nie załatwić normalnie chyba że wyliczysz kasę na stół więcej niż zwykle to ktoś ewentualnie może pomóc .... Jak żyć..

Hejo, wiem co czujesz. Jak my dostaliśmy wyniki to przepłakałam 3 dni, bardzo się załamałam. To było w lutym.
Nietsety nie mogę Ci napisać, ze wszystko dobrze i że jestem w ciąży, ale niesety - walka trwa.
Konsutlowaliśmy wyniki z andrologiem i ginekologiem no i narazie zaczęliśmy leczenie, terapie hormonalną, suplementy, zmiana diety, te wszystkie rzeczy, które są zalecane.
W czerwcu powtarzamy wyniki, zobaczymy czy coś się poprawi...
Ściskam mocno, bo wiem jak sie czujesz.

Myśmy nie czekali na poprawę wyników tylko podeszliśmy do IVF. Dzięki temu mamy prawie pięciolatkę i wczoraj urodzonego naturalsa. Ale ciąża naturalna poprzedzona poronieniami pewnie z powodu nasienia. Jaką drogę wybierzecie zależy tylko od Was! Zadbaj o partnera bo dla chłopów taka diagnoza to duży cios...

Hejo, wiem co czujesz. Jak my dostaliśmy wyniki to przepłakałam 3 dni, bardzo się załamałam. To było w lutym.
Nietsety nie mogę Ci napisać, ze wszystko dobrze i że jestem w ciąży, ale niesety - walka trwa.
Konsutlowaliśmy wyniki z andrologiem i ginekologiem no i narazie zaczęliśmy leczenie, terapie hormonalną, suplementy, zmiana diety, te wszystkie rzeczy, które są zalecane.
W czerwcu powtarzamy wyniki, zobaczymy czy coś się poprawi...
Ściskam mocno, bo wiem jak sie czujesz.
Byliśmy wczoraj na konsultacji z andrologiem i dał mojemu facetowi cień nadzieji zaczynamy leczenie narazie tylko suplementami dieta i sportem na wrócić za 5 miesięcy jeśli do tego czasu nie zjadziemy w ciążę 🙂

Byliśmy wczoraj na konsultacji z andrologiem i dał mojemu facetowi cień nadzieji zaczynamy leczenie narazie tylko suplementami dieta i sportem na wrócić za 5 miesięcy jeśli do tego czasu nie zjadziemy w ciążę 🙂
No i wspaniale! Tak powinno być. Naprawdę dużo można poprawić w nasieniu, zawsze warto spróbować :)

reklama
Mój mąż też miał 1% prawidłowych, zaczęliśmy suplementację i w sumie po 3 miesiącach udało mi się zajść w ciążę. Urodziłam zdrowe dziecko, mimo tego że swirowalam na początku, że przez to że plemniki są uszkodzone może być coś nie tak. Nie załamuj się !!

Do góry