reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowlę / obrzęk ucha,nosa / za dużo woskowiny

fasolka32

Fanka BB :)
Hej dziewczyny ☺️
Jakiś czas walczyliśmy z katarem, coraz mniej wyciągałam,ale małej wyszło teraz dużo woskowiny z prawego uszka. Wczoraj byliśmy u laryngologa, oczyściła z woskowiny, jest obrzęk i w uchu i w nosie, dostaliśmy kropelki. Zastanawiam się skąd to? Może rosną jej ząbki (mała ma 5 i pół miesiąca)? Czy za słabo glutki wyciągałam? Lekarka nic nie powiedziała,ja w sumie nie dopytał gapa...
Jak było u Was? Zastanawiam się jak tego uniknąć na przyszłość.

reklama
To normalne podczas infekcji, że zbiera sie woskowiny więcej. Trzeba regularnie czyścić uszka specjalnym sprayem. Moja córka ma 6 lat, a przy każdej infekcji uszka sie zaklejają. Trzeba dbać, by były drożne. U małych dzieci infekcje ucha przy katarze niestety są częste. Skoro macie taką tendencję, to nauczcie sie dbać o uszka.

To normalne podczas infekcji, że zbiera sie woskowiny więcej. Trzeba regularnie czyścić uszka specjalnym sprayem. Moja córka ma 6 lat, a przy każdej infekcji uszka sie zaklejają. Trzeba dbać, by były drożne. U małych dzieci infekcje ucha przy katarze niestety są częste. Skoro macie taką tendencję, to nauczcie sie dbać o uszka.

Takim maleństwom spreje do uszów ?!
Pierwsze słyszę …

Do góry