reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowlę nie przybiera na wadze

Moja starsza na 2 miesiące zwolniła z przybieraniem i zaraz się zatrzymała. Pojawiły się kolki. Okazało się że ma alergie.
Tylko zaznaczę ze przez 2 miesiące nic nie przybrała i miała więcej oznak alergii (łącznie z rankami - alergia na paprykę plus bmk i inne)

reklama
Moja starsza na 2 miesiące zwolniła z przybieraniem i zaraz się zatrzymała. Pojawiły się kolki. Okazało się że ma alergie.
Tylko zaznaczę ze przez 2 miesiące nic nie przybrała i miała więcej oznak alergii (łącznie z rankami - alergia na paprykę plus bmk i inne)
2 miesiące bez przybrania! Można się wystraszyć. Jak jest teraz, zjada coś innego? Waga ruszyła?

Domykam ten wątek, bo sama nieraz szukam odpowiedzi po starych forach - okazało się, że problem z przybieraniem wagi wiąże się z refluksem ukrytym u córki. Teraz w ogóle już odmawia jedzenia
Córka miała identycznie, doszło do tego, ze jadla tylko przez sen... A jak była większa ago leciała z wagi. :(
U nas pomogło na początku zagęszczanie mleka (preparatem specjalnym), potem lek na refluks plus lek na refluks osłonowy na gardło. I jakoś to poszło.
Wiem, jak ciężka to sytuacja i jak zamartwiająca dla rodzica.
Dużo zdrówka dla Was!

Do góry