reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowle 10 miesięcy budzi się co 3 godziny na karmienie

Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?

reklama
Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?

Moja sie budziła nawet i co godzinę... Nie było to zawsze typowo na karmienie, bardziej na przytulenie przy piersi... Ale trwalo to bardzo długo, powyżej roku. U Ciebie zawsze na pewno chodzi o karmienie? Ile trwa takie przebudzenie i aktywne ssanie?

Mój syn mając 1,5 roku budził się co godzinę 😂 do roczku budził się 2-3x w nocy, czyli też mniej więcej co 3h. Dopiero jakoś od miesiąca (ma 22m teraz) budzi się tylko raz. Czasem dwa.

Moja w tym wieku też się tak budziła i chodziło o karmienie. Ale ona ogólnie miała ogromny apetyt. Przeszło jej po 12 miesiącu i wtedy zaczęła przesypiać noce. Możesz sprawdzić czy nie chodzi o picie w nocy i dlatego się często budzi. Może pomóc bidon/ butelka z wodą pod ręką przy łóżeczku

reklama
Mój syn ma 13 miesięcy i je o 19:00, koło północy i koło 4:00 🙃 (wcześniej jadł co 3-4h), ale ja nie zamierzam tego zmieniać, niech je póki ma apetyt :) wolę tak niż gdybym miała problemy z powodu tego, że mało je i nie przybiera

Do góry